r
Nosalty Logó

Szardíniás-paradicsomos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Szardíniás-paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2767 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10372 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14403.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    9804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    863 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1320 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    2901 micro
Összesen 2767 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2496 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel egy edényben vizet forrni. Adjunk hozzá sót, olajat, ebben főzzük ki a tésztát „al dente”.
  2. Míg a tészta kifő, készítsük el a szardíniakrémet. Csepegtessük le a szardíniát, és egy tálban villával nyomkodjuk össze, keverjük hozzá a szobahőmérsékletű margarint, a citromlevet és egy csipetnyi borsot. Ezt a keveréket tegyük be a hűtőbe, míg kifő a tészta.
  3. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. A hámozott paradicsomot vágjuk darabokra, nem kell túl apróra. A levére is szükség lesz. A petrezselymet is aprítsuk fel.
  4. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, dobjuk rá a fokhagymát, kissé dinszteljük meg, ne hagyjuk megbarnulni, öntsük rá a paradicsomot. Néhány keverés után adjuk hozzá a levét és a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 7-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a petrezselymet, ezzel 2-3 percig rotyogtatjuk.
  5. Amikor a tészta kifőtt, egy keverőtálba tesszük. A még meleg tésztára ráöntjük a szardíniamasszát, hogy a vaj kellően ráolvadjon, összekeverjük. Ha elkészült a paradicsomos szósz, ezt is a tésztára öntjük.
  6. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10982
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nosalty cikkei között olvasgatva leltem rá a következőre: "Főzz úgy, mint az isteni Sophia Loren". Elolvastam, és rögtön tudtam, hogy az itt leírt receptet el kell készítenem.:) Izgalmas illatok, színek jutottak róla eszembe. Kissé változtattam a recepten családom ízlésvilága alapján, és így készült el ez a nagyon finom, könnyen-gyorsan megfőzhető finomság. (A leírt mennyiségek szerintem bőségesen elegendőek három főre, akár 4-re is.) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?