r
Nosalty Logó

Szalontüdő - pájsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Szalontüdő - pájsli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    4859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8301 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    286 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    3750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1657.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 2829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szerintem kényelmesen ez egy két napos program. Feltéve, ha van megfelelő hűtőkapacitás. Ha nincs, akkor korán kezdjünk, mert eltart egy darabig. A tüdőt megtisztítjuk a gégétől, ha kell, és feltesszük abálni a vöröshagyma felével, a fokhagymával, sóval, egész borssal, 3 babérlevéllel.
  2. Közben néha megszurkáljuk, hogy menjen ki belőle a levegő.
  3. Ha megfőtt, kivesszük az abaléből, és kihűtjük.
  4. Az abalé másnapra kihűl. Szépen leülepedik. A tiszta tetejét leöntjük, a zavaros alját pedig kiöntjük.
  5. A hideg (puha) tüdőt felcsíkozzuk a megfelelő méretre.
  6. Az olajon a cukrot sötétre karamellizáljuk.
  7. Rádobjuk a feldarabolt hagymát, kicsit pirítjuk, majd rárakjuk a darabolt uborkát és a capribogyót.
  8. Felöntjük némi abalével, plusz az uborka levével, és kicsit összefőzzük.
  9. Botmixerrel pürésítjük.
  10. Az egészet visszatesszük a tűzre, beletesszük a tüdőt, a maradék babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a maradék abalével. Nem csináljuk hosszúra a levét, mert még megy bele a mustár, meg a tejföl.
  11. A mustárral ízesítjük, vízzel kikevert liszttel besűrítjük, kicsit rotyogtatjuk, hogy ne legyen lisztíze.
  12. Ha jó, akkor beletesszük a végén a kikevert tejfölt, így nem csapja ki, és szép marad a szaftja.
  13. Ha nem elég savanyú, lehet ízesíteni egy kis citromlével.
  14. Gombóccal, tejföllel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 62279
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

Valami fehérbor. Száraz. Mint mindig!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár én nem eszem a belsőséget, de azért megfőzni éppen meg tudom. Meg aztán nem is a fiatalabb korosztály étele. Már az enyém sem, pedig már igencsak "öregecskedek". Igazából azért tettem fel ezt a receptet ide, mert úgy érzem, hogy sokan megijednek az elkészítésétől, pedig valójában egy rémegyszerű recept. Csak talán egy kicsit időigényes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?