r
Nosalty Logó

Szalonnás-póréhagymás burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szalonnás-póréhagymás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A burgonyához

A szószhoz

Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A burgonyához

A szószhoz

Összesen 3648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A burgonyához

A szószhoz

Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8855.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2090 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    4133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7972 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4838 micro
Összesen 3648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A szószhoz

Elkészítés

A burgonyához

  1. A krumplit megpucoljuk, mossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát is apróra vágjuk, a szalonnát katonákra. Az egészet egy jénaiba halmozzuk, és megszórjuk a sajttal, összeforgatjuk.
  2. A szószhoz robotgéppel aprítjuk a petrezselymet, majd beletesszük a fokhagymát, amikor ezt is felaprítottuk, a többi hozzávalót is beleöntjük, és összeturmixoljuk az egészet.
  3. A szószt a burgonyás keverékhez öntjük, kaporral megszórjuk, majd az előmelegített sütőben 60 percig lefedve sütjük. Közben néha összeforgatjuk. A végén 15 perc alatt fedő nélkül pirítjuk. (Aki nagyon sajtimádó, ekkor tehet pluszba sajtot a tetejére.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3899
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Ajánló

A méz és póréhagyma kombó nagyon érdekes a szalonnával párosítva. Igazi vagány lesz az egyszerű krumpli. A borssal is jól lehet variálni ezt az ételt, pl. a cayenne vagy szecsuáni borstól is nagyon sokat változtathat az ízén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumpli minden háztartásban van, ha nincs kedvünk bevásárolni, akkor a legegyszerűbb egy burgonyás egytálat összedobni. Ma pont így voltam ezzel én is.

Hozzávalók

A burgonyához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek