r
Nosalty Logó

Szalonnás gnocchi

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dorciiii
Szalonnás gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1967 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4838.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    3490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    552 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 1776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A maradék (kb. fél kg) főtt vagy sült zöldségeket megmelegítjük, feldaraboljuk még kisebbekre, majd az egészet pürésítjük.
  2. Ezután hozzáadunk egy tojást, kb. 2 nagy csipet sót, és annyi lisztet, amennyit felvesz. (Nem mértem le előre, mivel én sem tudtam pontosan, mennyi fog kelleni, de úgy nagyjából 6-7 púpos evőkanál biztosan volt. Nekem elég sok lisztet felvett, és végig ragacsos állagú volt, talán azért, mert ez eleve zsiradékon sült zöldségekből készült, viszont gondolom, a hagyományosan főtt krumpliból készült változatba nem kell ennyire sok.)
  3. Miután sikerült egy nagyjából formázható, és már kevésbé ragacsos gombócot gyúrni, letakarjuk, és betesszük a hűtőbe kb. 10-15 percre.
  4. A hűtőből kivéve, kisebb gombócokat készítünk belőle, még ezt is kicsit körbelisztezve, majd a gombócokat egyesével, kb. 2 cm átmérőjű hengerekké sodorjuk. Ezeket egy derejevágóval kb. 2 centis darabokra vágjuk, és a már közben felforralt sós vízben nagyjából 15-20 darabonként megfőzzük. Akkor jó, amikor már feljön a víz tetejére.
  5. Egy serpenyőben megsütjük a nagyon apró kockákra vágott szalonnát, és mikor már félig kész van, hozzátesszük a főtt gnocchikat. Kb. 5-8 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett, a forró zsíron átforgatjuk az egészet, majd tálaljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2301
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dorciiii 12 recept

Nem vagyok profi gnocchi készítő, valójában most próbálkoztam vele először. Pár napja tarját sütöttem tepsiben zöldségekkel együtt, de egy kicsit elméreteztem a mennyiséget, mert a husi pillanatok alatt elfogyott, viszont a zöldség egy része megmaradt. Gondolkodtam egy ideig, hogy lehetne újra felhasználni valamihez, hogy ne legyen unalmas, majd a tv-ből jött a megoldás: egy műsorban sütőtökös gnocchi-t készítettek, gondoltam, ugyan miért ne működne ez akár maradék répával, zellerrel és hasonlókkal? :)  Nem mondom, hogy egy 10 perces művelet, de ha van rá időnk, mégis érdemes elkészíteni, mert a végére egy nagyon laktató, ízes és gusztusos étel lett belőle, ráadásul újrahasznosított alapanyagokból. Ami nem mellesleg egy nagyon szuper érzés, hogy semmit sem kellett kidobni.. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?