r
Nosalty Logó

Szalámis-pepperonis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Szalámis-pepperonis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 3968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12801 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10818.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    8016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    2348 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    51206 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 3968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2826 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet és a sót, összekeverjük, a közepébe mélyedést alakítunk ki.
  2. Beleöntjük a langyos vizet, hozzászórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük az olívaolajat, és kézzel jól összegyúrjuk.
  4. A tetejét belisztezzük, a tálat konyharuhával lefedjük. Félretesszük egy órára, hogy megkeljen a tészta, közben elkészítjük a paradicsomszószt.
  5. A megkelt tésztát belisztezett deszkára helyezzük, és kettévágjuk. A két tésztadarabot külön-külön kézzel kicsit még meggyúrjuk, majd kör alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

  1. Egy kis lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
  2. Ha már üveges a hagyma, ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.

Hozzávalók a feltéthez

  1. A kinyújtott tésztalapot megkenjük a paradicsomszósszal. (Ha maradna, semmiképpen ne dobjuk ki, jó lesz legközelebb, amikor pizzát vagy spagettit készítünk.)
  2. A pizzákat feldíszítjük a szalámival, a felszeletelt mozzarellával, a felkarikázott paradicsommal és a pepperonival. A tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, és ízlés szerint borssal, valamint oregánóval.
  3. 220°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, amíg a sajt megolvad, a pizza széle pedig ropogósra barnul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20434
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házilag pizzát készíteni egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek sokan hiszik. Kicsit ugyan időigényes, de a végeredmény egészen biztosan kárpótolni fog a befektetett munkáért!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek