r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Szalagos fánk Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 6935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    490.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3729.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 6935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben csomómentesen elkeverjük az élesztőt, 5 dkg lisztet meg 1 tk cukrot. Hagyjuk jól felfutni.
  2. A maradék lisztbe keverjük a sót, a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a rumot és annyi langyos tejet, amennyi egy könnyű, közepesen lágy tésztát ad. Végül beledolgozzuk az olvasztott vajat, és jól megdagasztjuk.
  3. A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez kb. 30-40 perc.
  4. A megkelt tésztánkat lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Mélyebb serpenyőben bőséges olajat melegítünk. A fánkokat csak addig pihentetjük, míg az olaj jól felmelegszik.
  5. A fánkok közepét két ujjunk közt alaposan összenyomjuk, majd eddig felül lévő oldalukkal lefelé a közepesen forró olajba teszünk 4-6 darabot, a sütőedényünk nagyságától függően, hogy a fánkoknak majd legyen hely növekedni. Lefedjük, és így sütjük úgy 1 percig, míg megpirul az aljuk, majd a fedőt levéve megfordítjuk a fánkokat, és immár fedő nélkül a másik oldalukat is pirosra sütjük.
  6. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen. (Én ilyenkor "élükre" állítom őket.)
  7. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 532
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 50222
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Szerintem a jó fánk titka a megfelelő hőmérsékletű olaj. Ha nem elég meleg, a tészta nagyon megszívja magát olajjal. Ha pedig túl forró az olaj, a fánk előbb megpirul, minthogy átsülne. Ezt ki kell tapasztalni, mert minden tűzhely más.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

-Neked nincs fönn (ez a Nosalty-t jelenti) fánk recepted? - kérdezték többen is csodálkozva így farsang táján. Eddig azért nem tettem fel, mert nincs benne semmi különös, olyan, mint a többi, szalagos, finom és nem csak farsangkor készíthető. :) De mivel kérték, én szívesen megosztom ezt a receptet. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!