r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Évi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalagos fánk Évi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 7074 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 7074 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 423 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 0,5 dl tejben pici cukorral 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a porcukrot.
  3. A lisztből, sárgájából, olvasztott vajból, langyos tejből, élesztőből lágy kelt tésztát dagasztunk, kb. 1,5 órát kelesztjük, legalább a kétszeresére.
  4. A gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy pohár szájával kiszaggatjuk. Fél órát pihentetjük.
  5. Sütés: Itt lehet elrontani a fánkot, ezért ezeket a szabályokat kell betartani, a sütés közepes lángon történik. A túl magas hőfokon a fánk belseje nyers marad! Gyorsan sül, nem lehet otthagyni. Ujjunkkal mélyedést nyomunk a fánkba, és a középforró olajba mélyedéssel lefele belerakunk annyi darabot, ahány kényelmesen elfér. A fánk ugyanis még dagadni fog sülés közben. Fedővel letakarjuk a serpenyőt, ettől lesz a fehér szalag az oldalán, gyakran nézegetjük, hogy az alja nehogy túlbarnuljon. Az elején fél-egy perc múlva. Ha kellően barnára sült, megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük tovább, kiszedés után forrón cukrozzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15768
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A házi fánk sokkal jobb ízű, mint a bolti. Kisfiam rekordja 3 évesen 12 darab volt.:) Azért is lehet ennyit megenni belőle, mert nagyon könnyű a tészta. Hatalmas tepsivel lesz ebből a 60 dkg lisztből. Másnap picit megmikrózva szinte ugyanolyan finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek