r
Nosalty Logó

Szakcsi süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Szakcsi süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3721.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.3 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 4468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A vízhez hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, a rumaromát, a kakaóport. Jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt - ezzel is átkeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, és már mixerrel keverjük krémesre. (Az egész történet 3 perc.)
  3. Az elkészült piskóta tetejét érdemes lekaparni, hogy jobban tapadjon a krém.
  4. Egyenletesen elkenjük a krémet a piskótán.
  5. A csokoládét felolvasztjuk, és bevonjuk a sütit.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13582
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

Csokiimádóknak, sokgyerekeseknek. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem nagynénikéje minden látogatásakor hoz valami fincsi sütit. Legutóbb ezzel örvendeztetett meg minket. Nagyon nem kívántam semmit sem, hiszen éppen előtte ebédeltem, de olyan guszta volt, és hirtelen nem tudtam megfejteni, hogy most mitől is néz ki olyan hihetetlenül jól...nem bírtam ellenállni. Képtelen voltam illedelmesen csak egyet enni....kb. 3x  nyúlkáltam a sütis tál felé :-). Én most meggydzsemmel készítettem, és meggyszemekkel díszítettem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!