r
Nosalty Logó

Szaftos rakott kel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Szaftos rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4962.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1399 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6592 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Elkészítés

A rakott kelhez

  1. A olajat felhevítjük, majd beletesszük a római- és fűszerköményt, és két percig pirítjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a füstölt paprikát és a worcestershire-szószt, elkeverjük. Beletesszük a vajat, és visszatesszük a tűzre, hogy felolvadjon és minden szépen elkeveredjen.
  3. Ha elkészült, akkor egy fagyasztóba tehető tálkába rakjuk, és betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen kicsit.

A tetejére

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, a torzsáját kivágjuk. Közben egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk, és hozzáadjuk a szódabikarbónát.
  2. A vízbe tesszük a leveleket, és leforrázzuk őket. Fontos, hogy ne főzzük szét, csak kicsit megpuhuljanak és összeessenek. Ha kész, kivesszük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, néhány percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük (a pirospaprika kivételével), és megpirítjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Beleöntjük a rizst, összekeverjük, és felöntjük vízzel, majd visszatesszük a tűzre.
  4. Amint a rizs megpuhult és elfőtt a víz, hozzákeverjük a fűszeres vajat, és 5 percig főzzük.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára fektetjük a káposztalevelek felét, majd a rizses-húsos tölteléket. A tetejét befedjük a maradék káposztával.
  6. A tetejét meglocsoljuk a tojásos tejföllel, végül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre, amíg a teteje szépen barnulni nem kezd.

A fűszeres vajhoz

  1. A tojást egy csipet sóval felverjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz, majd alaposan elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 709
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 69692
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A titkos rakott kel receptem, amit az évek alatt tökéletesítgettem.

Hozzávalók

A rakott kelhez

A tetejére

A fűszeres vajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek