r
Nosalty Logó

Szaftos mákos guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Szaftos mákos guba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7704.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    3296 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    1803 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 2343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiflit felkarikázzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk.
  2. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával.
  3. A mákos keveréket a pirított kiflikre öntjük és alaposan összeforgatjuk, amíg az összes nedvességet fel nem issza, majd kivajazott hőálló tálba öntjük.
  4. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni és kanalanként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a három evőkanál cukrot és kemény habot verünk belőle.
  5. A guba tetejét megkenjük a tojáshabbal, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1327
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 407
  • Össznézettség: 361899
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors mákos guba, ami a tojáshabnak köszönhetően sütés közben sem szárad ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?