r
Nosalty Logó

Szabolcsi almás máktorta Ilcsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szabolcsi almás máktorta Ilcsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos piskótához

A pudingos krémhez

Az almás részhez

Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos piskótához

A pudingos krémhez

Az almás részhez

Összesen 4985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mákos piskótához

A pudingos krémhez

Az almás részhez

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8865.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    3876 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    657 mg
  • Foszfor
    2718 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.7 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 4985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A mákos piskótához

A pudingos krémhez

Az almás részhez

Elkészítés

A mákos piskótához

  1. Sütünk egy 4 tojásos mákos tortalapot (nem kell vastag, épphogy csak alja legyen a tortának).
  2. Amíg sül a tortalap a vaníliás pudingot 4-4 dl tejben felfőzzük, és kihűtjük.
  3. Felverünk fél doboz Hulalát, a felét belekeverjük a pudingba, a másik felét egy kis doboz tejföllel és egy pici fahéjjal kemény állagúra dolgozzuk.
  4. Közben megpároljuk az almát.
  5. (Mikor kihűlt a tortalap látom, hogy túl vastag, persze amikor nem kellene, hát elfeleztem.) Az egyik lapot megtöltjük vaníliás pudinggal, majd a párolt almát tesszük rá, amibe mazsolát szórunk.
  6. A következő réteg ismét vaníliás puding lesz, majd a másik tortalapot elmorzsolgatjuk a tetejére egy rétegnek.
  7. Ezután már csak díszítjük a tejszínnel és almaszeletekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4244
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma nem is akartam kimozdulni a hűvös szobából, egész napra kánikulát mondtak. A férjem dolgozik, egyedül nem esik jól menni sehová. Olvasgattam, néztem az ország tortájának a receptjét, akkor gondoltam ki, hogy én is csinálok, de módosítva, az én számíze szerint.

Hozzávalók

A mákos piskótához

A pudingos krémhez

Az almás részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!