r
Nosalty Logó

Svájci sajttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Svájci sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 499 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2992 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 499 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10253.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    3623 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    3919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2992 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. (Villanysütő: 180 fok, legalsó tálca, alsó fűtés, gáztűzhely: közepes láng)
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit egy félkemény tésztává, kerekre nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe simítjuk, a szélét a peremhez sodorjuk. A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  3. Egy púpozott evőkanálnyi liszttel megszórjuk a forma alját, majd eloszlatjuk a felületen a reszelt sajtot.
  4. Összekeverjük a tejet, felvert tojásokat, kicsi sót - a sajt sósságától függően vagy szinte semmi só nem kell bele - vagy akár egy kávéskanálnyi - , borsot, szerecsendiót és egyenletesen beleöntjük ezt is a formába.
  5. Addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha túl gyorsan pirul a teteje, mérsékeljük a hőt és fektessünk rá egy papírt. Ha buborékok keletkeznek sütés közben (szoktak), szúrjuk ki villával.
  6. Salátával, valami tartalmasabb leves után, vagy önmagában is kiváló főfogás.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7417
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus svájci fogás, igazából jó svájci Gruyer sajtból az igazi. Persze helyettesíthető, de akkor az igazi, ha ízes sajtból készül. Talán emmenháli - parmesán keveréke,  vagy hasonló érett sajt mehet bele (legalább részben). A permesán ugye kapásból olasz, ennyi a svájciságnak :), de legalább íze lesz tőle! A "Käsekuchent", pontosabban Wähe-t errefelé ebédre, vacsorára, előételként, stb.  dresszinges fejes salátával  fogyasztják (annak is írom hamarosan a receptjét). Egy ilyen tepsi 4-6 személyre elég, attól függ, fő vagy mellékfogásként szerepel-e.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek