r
Nosalty Logó

Svájci répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gubigabi
Svájci répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 328 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 3942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 312 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 328 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3770.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22162 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 3942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    737 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a csipet sóval és a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd az előbbi keveréket hozzáadjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, laza mozdulatokkal a masszához keverjük.
  3. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. A cukormázhoz a 15 dkg porcukrot 2 ek narancslével simára keverjük, és a kihűlt tortára kenjük. Megszilárdulás után narancshéjszeletkékkel díszítjük.
  5. Legjobb, ha a tortát a felszolgálás előtti napon sütjük meg. Több napig is eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 464
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 217
  • Össznézettség: 65670
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

Húsvétkor mindenképpen, de más alkalmakkor is sikert aratunk vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svájci répatorta
Gubigabi 20 recept

A húsvét elmaradhatatlan kelléke. Mivel a társaságunk nagyon szereti, más alkalmakkor is el szoktam készíteni. Nagyon könnyű és fantasztikus ízű.

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek