r
Nosalty Logó

Sváb pörkölt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sváb pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2426 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1080 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    1946 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 2426 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a húst, megtisztítjuk, felvágjuk apró kockákra. (Én még az elején be is szoktam sózni egy-két mokkáskanál sóval.)
  2. A magyaros ízeket kedvelők sertészsírt, az egészségesebb életmódot követők olívaolajat öntenek egy nagy mély serpenyőbe, és melegíteni kezdik.
  3. Felaprítjuk a hagymát, és az olajon megpirítjuk.
  4. Mikor a hagyma tuti lett, bele a húst, és szépen - nem fedő alatt - közepes vagy nagy lángon sütögetjük, míg el nem fő a leve, és el nem kezd pirulni a hús. (Ekkor én teszek rá egy kis borsot is.)
  5. Ekkor le a lángról, és mehet bele az őrölt paprika. Ne sajnáljuk! Gyorsan jól összekeverjük, és picit visszatesszük a tűzre, s már mehet is rá egy-két deci víz. Beleteszünk két hámozott, apróra vágott paradicsomot is (vagy egy kis konzerv pürét). Megint keverés, és ezután már fedő alatt folyik tovább a móka, legalább egy órán keresztül.
  6. Mehet az egészbe a fejtett bab is! Most lesz egy csomó időnk, így nekiállhatunk a csipetke készítésének. Közben ételünket meg-meg kavarjuk, és mikor nagyon elfőne alóla a víz, pótoljuk!
  7. 1 tojásból, pici sóval és annyi lisztből, amennyit ez az egész felvesz, lisztes kézzel csipetkét készítünk egy mélytányérban.
  8. Amikor a bab megpuhul, és a hús is omlósnak tűnik, belezuttyantjuk a csipetkét is, és együtt főzzük tovább, amíg a csipetke is jó nem lesz.
  9. A végeredmény egy húsos-szószos kiadós egytálétel lesz. A receptben leírtak elegendőek egy kétgyermekes családnak.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17597
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár hónappal ezelőtt - még téli szezonban - a szomszéd néni átjött hozzánk egy kávéra. Szokás szerint beszélgettünk, és közben feleségem tanácstalanul kérdezte Marikát, hogy mit főzzünk ebédre. Mire ő: Főzzetek sváb pörköltet! Összenéztünk, mert egyikünk sem hallott még sváb pörköltről, pedig feleségem helyi, dunakanyari sváb lány. Mindenesetre Marika megosztotta velünk az ősi receptet. Azóta többször is készítettük, és nem volt gond a tárolással. Bár nevében pörkölt, valójában egytálétel, jobban hasonlít egy sóletbe vagy babfőzelékbe oltott sertéspörköltre. Időigényes, de nagyon nem kell őrködni felette, és megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek