r
Nosalty Logó

Sütőzacskós pecsenye kacsacomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lousha
Sütőzacskós pecsenye kacsacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4337.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat dörzsöljük be sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majorannával, majd tegyük őket a zacskóba. Kössük be a száját, szurkáljuk meg tűvel néhány helyen.
  2. Egy tepsire helyezve tegyük a sütőbe, és süssük 220 fokon kb. 25-30 percig. (A hőfokot illetően feltétlenül ellenőrizzük a zacskó csomagolásán a gyártó ajánlását. Különböző márkák más és más hőmérsékletet tudnak elviselni. Kezdjük az ajánlottnál úgy tíz fokkal lejjebb, és ha nem fújódik fel a zacskó 10 perc alatt sem, akkor vegyük feljebb.)
  3. Ha már láthatóan ropogósra sült a combokon a bőr, nyissuk ki a zacskót (vigyázva a kicsapó forró gőzzel), és pirítsuk még pár percig a kacsát.
  4. Tálaljuk krumplipürével és savanyú káposztával. (Vagy párolt, hagymás lilakáposztával.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 67287
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb vacsora sűrű hétköznapokra. Pár perc előkészítés után a zacskó elvégzi a munkát helyettünk. A kisülő zsír gőzében már odabent ropogóssá válik a kacsa bőre, míg a húsa zamatos marad. Így még a pecsenyekacsából is majdnem olyan finom sült készül, mint egy jóféle (és sajnos sokkal drágább) hízott kacsából. Ráadásul mivel szinte minden zsír távozik a bőrből, kissé diétásabb is ez a változat, mint a bő zsírban sütött. (Kivéve persze, ha nem tudunk ellenállni az illatos kacsazsírnak, és végül rákanalazzuk a krumplipürére...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek