r
Nosalty Logó

Sütőtökpudding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökpudding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puddinghoz:

Tálaláshoz:

Összesen 401 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puddinghoz:

Tálaláshoz:

Összesen 2404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puddinghoz:

Tálaláshoz:

Összesen 181 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    2189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 401 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    112 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    3153 micro
  • β-karotin
    16654 micro
  • β-crypt
    13133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    994 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Puddinghoz:

Tálaláshoz:

Elkészítés

Puddinghoz:

  1. A tököt kimagozzuk és meghámozzuk. Fél centis kockákra vágjuk.
  2. A tökkockákat 2 ek. desszertborral és 3 ek. vízzel puhára pároljuk. Villával összetörjük. (Eddig a lépésig előre tudunk dolgozni. Hagyjuk lehűlni, és pár napig a hűtőben tárolhatjuk.)
  3. A margarint alacsony lángon felolvasztjuk.
  4. Egy keverőtálban a rizslisztet, burgonyakeményítőt, kölespelyhet, cukrot, sütőport és fűszereket csomómentesre keverjük.
  5. A tojást egyenként beleütjük, elkeverjük. A sütőtökpürét is csomómentesre keverjük benne.
  6. Belekeverjük a felolvadt margarint, almaecetet és vanília aromát, ha használunk.
  7. A kerámia vagy jénai edényt vastagon kikenjük margarinnal.
  8. A sütőtökös keveréket beleöntjük. Fóliával betakarjuk szorosan, hogy víz ne folyhasson bele. Ha zacskónk van, akkor annak az aljára helyezzük a pudingos edényt, és az edény felett összekötjük a zacskót.
  9. A főzőedény aljára alumínium fóliából gombócokat gyúrunk, és ezekre helyezzük a sütőtökpudinggal töltött jénait vagy kerámia edényt. Ha elég magas falú az edényünk, akkor kiszúróformára vagy pogácsaszaggatóra is állíthatjuk. A lényeg, hogy a kerámia vagy jénai edény alja ne érje a főzőedény alját, mert akkor kéreg sül a puding tetejére.
  10. Meleg vízzel a jénai vagy kerámia edényt majdnem a pereméig felöntjük. Közepes lángon melegítjük a vizet, hogy a kerámia vagy jénai edény ne repedjen meg. (Vagy betehetjük a sütőbe, és közepes lángon pároljuk. Ebben az esetben a magas falú főzőedénynek is hőállónak kell lennie. Ha nagyon szerencsések vagyunk, akkor a Slow Cooker-be helyezzük.)
  11. 3 órán át pároljuk.
  12. A kerámia vagy jénai edényt óvatosan kiemeljük a főzőedényből vagy Slow Cookerból. A zacskót vagy fóliát eltávolítjuk. Szilikon spatulát körbefuttatunk az edény és a megsült tészta között. Tálra fordítjuk, és azonnal szeletelhetjük, vagy kihűlve tálalhatjuk.

Tálaláshoz:

  1. 6 szeletre vágjuk.
  2. Mindegyik szeletet 1 ek. desszertborral meglocsolva és 2 ek. joghurttal a szélén tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 823
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Ajánló

Ha gyerekeknek készítjük, akkor desszertbor helyett gyümölcslevet vagy vizet használhatunk, és mérsékelhetjük a fűszereket. Finomliszttel is készíthető, 150 g szükséges hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol szokás szerint a pudding egy párolt, könnyed, levegős sütemény, amit melegen, vaníliaszósszal vagy édes mártással tálalnak. Ősszel és télen nagyon jól esik egy tálnyi meleg desszert. Ez a tökpudding hidegen is finom. Szükségünk lesz egy 1 l-es vastag falú, hőálló kerámia vagy jénai edényre, hőálló zacskóra vagy fóliára és egy magas falú főzőedényre, amibe a kerámia vagy jénai edény belefér. Gázlapon vagy sütőben is párolhatjuk. Slow Cooker a legkényelmesebb módja az elkészítésének. Egy vékony szilikon spatula megkönnyíti a pudding kifordítását.

Hozzávalók

Puddinghoz:

Tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek