r
Nosalty Logó

Sütőtökös rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Turmix
Sütőtökös rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4698 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3001 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    18794 micro
  • β-crypt
    14579 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 1971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Pár pillanatra forró vízbe tesszük (gyorsan puhul), leszűrjük.
  2. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, a héját eltávolítjuk (ha zöld rész van a héj alatt, azt feltétlenül távolítsuk el, mert ott koncentrált a solanin tartalom), és felkarikázzuk.
  3. A hagymát félbevágjuk, és megmossuk jó alaposan a levelek között is (ott szeretnek megbújni a kis kavicsok), és felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. Elkészítjük az öntetet: a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és világosra pirítjuk. Közben a tejet felforrósítjuk, és lassan folyamatos keveréssel a liszthez adjuk (besamel), és besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy jénaiba rétegezzük: burgonya, hagyma, sütőtök sajt, majd folytatjuk addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén rálocsoljuk az öntetet.
  7. Sütőbe teszük, és a sajt pirulásáig sütjük. (Ne tegyük forró sütőbe, mert elpattanhat a jénai!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5197
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy reggel felébredve arra gondoltam, ma sütőtökös rakott krumplit készítek. A vágyaimban hagymával és füstölt sajttal jelent meg. Vágytam az édes, tejszínes és füstölt sajt ízkombinációra. Amikor elkészült, nem tudom eldönteni, jónak vagy érdekesnek jellemezzem, mert semmiképpen nem a rossz kategóriába tartozott. Végül a tesztelőimmel megállapítottuk, hogy a sütőtök nem volt elég puha (szivacsos), emiatt nem volt tökéletes. Változtattam a technológián, és picit megfőztem a sütőtököt, így tökéletes. Kisasszonyos gyomrúak, mint én is, keveset egyenek belőle, mert elég nehéz étel.

Hozzávalók

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?