r
Nosalty Logó

Sütőtökös őszi sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Sütőtökös őszi sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Összesen 438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Összesen 5263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    402.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1780 micro
  • α-karotin
    1681 micro
  • β-karotin
    8876 micro
  • β-crypt
    7011 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 5263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    425 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Elkészítés

sütőtöksütés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt kettévágjuk, magjait kiszedjük, és addig sütjük, amíg meg nem puhul. Félretesszük hűlni.

morzsaalap

  1. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 170 fokra.
  2. A zabkekszet a dióval együtt ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a vajas, kekszes alapot, úgy, hogy egy körülbelül 1 cm magas, sima felületet kapjunk. A sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük hűlni.

tortasütés

  1. A krémsajtot, mascarponét és a cukrot egy tálba tesszük, és 1 perc alatt, magas fokozaton, sima, homogén masszává keverjük.
  2. Ehhez adjuk hozzá a 240 g vajpuha sütőtököt, majd egyesével a tojásokat és a tejszínt.
  3. Ezután jön a keményítő, valamint a fűszerek.
  4. 170 fokon, 10 percig sütjük, ettől a teteje kap egy kis színt, majd 120 fokon folytatjuk a sütést, további 30 percig. Akkor jó, hogyha a tortaformát óvatosan megrázzuk, és a közepe még "remeg".
  5. Sütő ajtaját kitámasztjuk, és kihűlésig (jó pár órát igénybe fog venni) ott is hagyjuk.

narancsos-gyömbéres tejszínhab

  1. Egy éjszakára a tejszínbe áztatjuk a reszelt narancs héját és a gyömbért.
  2. Másnap leszűrjük, és a porcukorral kemény habbá verjük. A kihűlt tortát ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6217
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 17.

Ajánló

A maradék sütőtököt pedig kókusztejjel összeturmixoljuk, tetejére pirított tökmagot, tökmagolajat teszünk, és levesként szépen elfogyasztjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy őszi nagy kedvencemet, a sütőtököt fogom sajttortába csempészni. A keksz alap szerintem izgalmasabb, ha a morzsába egy kis mézeskalács fűszerkeveréket is teszünk..vagy eleve Mese kekszet veszünk a boltban. 22 cm-es tortaformával dolgozunk, 16 szeletes torta lesz.  

Hozzávalók

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek