Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-mascarponés piskótatekercs recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Kalcium

TOP Vitaminok

A Folát C K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
7.8 g

zsír

Összesen:
30.8 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
104 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
42 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
90 mg
Kálium:
112 mg
Nátrium:
46 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
38.6 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
34.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
223 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
5 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
78 g

zsír

Összesen:
308.2 g
Telített zsírsav:
97 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
39 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
1043 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3 g
Kalcium:
414 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
129 mg
Foszfor:
889 mg
Kálium:
1125 mg
Nátrium:
463 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
131 µg

szénhidrát

Összesen:
386.1 g
Összes cukor:
216 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
347.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
195 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
2231 µg
E vitamin:
7 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
15 µg
C vitamin:
43 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.6 g

zsír

Összesen:
22.2 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
75 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
31 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
65 mg
Kálium:
81 mg
Nátrium:
32 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
27.8 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
25.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
160 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
4 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Sun, 2012-10-07 16:29

hát ez vmi csodásan hangzik...
bár azt hiszem, a feltekeréssel inkább nem is kísérletezek, jó lesz az hagyományos formátumban ;-)

köszi a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-20 17:18

szerintetek ha nyers reszelt sütőtököt teszek a tésztába püré helyett, akkor is jó ?

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-01-01 22:50

Ez aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnyira guszta. Még ilyen egzotikus formában is. :-D

Pezo
pezo / Pezo Tue, 2009-12-15 15:16

Nagyon guszta így is a sűtid:) Segítek én is a tekercs sikeréhez. 1 cm-nél ne legyen vastagabb a tészta, melegen vizes konyharuha segítségével, feltekered-kitekered többször egymás után persze óvatosan, és a többszöri feltekerés-kitekerés után összetekerve hagyod kihűlni. Nekem sem sikerült eleinte, de ahol látok különböző sütési, főzési fortélyokat, mindig elolvasom és azokból nagyon sok apró, de praktikus dolgot lehet megtanulni. Pl. a tojásfehérjébe mindig teszek egy csipet sót, így garantált még cukor nélkül is a kemény hab.

Zit
Zit / Zit Tue, 2009-12-15 16:20

De aranyos vagy, Pezo, köszönöm Neked is a jó tanácsot. :-) De jó, hogy itt ennyi ügyes kis szakács van! Igen, a só az én agyamon is átfutott - mint mindig, ezúttal is hallgatnom kellett volna a legelsőként beugró gondolatra...

gali_baba
gali_baba / gali_baba Mon, 2009-12-14 21:49

Szia!

Nekem nem szokott eltörni a piskóta, de azt hiszem, nagy ördöngösséget nem csinálok vele..A tiedhez képest talán annyi az elkészítési módban a különbség, hogy a tésztához adandó cukrot megfelezem, és a felét a sárgájához, másik felét a fehérjéhez adom. Így keményebb hab verhető, szerintem jobb a tészta állaga is így. Illetve a feltekerésnél nem írtad, hogy a konyharuha,amivel tekered a tésztát, be van e vizezve? Anyukám útmutatása alapján én így szoktam,a porcukrot kihagyva, a sütőpapírt pedig felhasználva, hogy ne ragadjon a konyharuhára. Próbáld meg, hátha sikerülni fog! Egyébként nagyon guszta a sütid!:))

Zit
Zit / Zit Tue, 2009-12-15 12:06

Ó, nagyon szépen köszönöm a segítséget! :-) A sütőpapírt nem értettem. Azt hogyan is használod fel? Nem a vizes konyharuhát tekered fel a piskótával? Egyébként igen, nekem is feltűnt, hogy marha nehezen verődött fel a hab így, cukor nélkül. És nem volt vizes a konyharuhám sem. És köszi a dícséretet a sütimről! :-) Finom is nagyon, szal szem próbáld ki.

461
vaj 15 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 4 db
sütőtök 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
mascarpone 40 dkg