Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült rántott csirke recept

hozzászólások (238)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Cink
Kálium

TOP Vitaminok

E B3 B12 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
30.3 g

zsír

Összesen:
45.9 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
211 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
76 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
45 mg
Foszfor:
318 mg
Kálium:
375 mg
Nátrium:
327 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
44 µg

szénhidrát

Összesen:
37.6 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
110.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
50 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
E vitamin:
9 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
6 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
121.1 g

zsír

Összesen:
183.5 g
Telített zsírsav:
38 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
78 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
52 g
Koleszterin:
844 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.6 g
Kalcium:
301 mg
Vas:
12 mg
Magnézium:
177 mg
Foszfor:
1273 mg
Kálium:
1502 mg
Nátrium:
1308 mg
Cink:
11 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
183 µg

szénhidrát

Összesen:
150.4 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
442.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
33 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
199 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
311 µg
E vitamin:
37 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
24 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.7 g

zsír

Összesen:
13.1 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
61 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
21 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
92 mg
Kálium:
109 mg
Nátrium:
93 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
10.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
31.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
22 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (238)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AndreDavid
AndreDavid Sat, 2018-09-08 10:53

A modern konyha hátránya az íztelen étel. Rántott húst bö sertészsírban, de minimum olajban kell készíteni, ez csak sült prézlis csirke. Ìztelen, szaraz és ráadásul egészségtelen.

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Mon, 2019-08-05 11:05

Nem a konyha a rossz, hanem a szakács hozzáállása.
Én már sütöttem, zsírban, olajban és még sütőben is és Senki nem panaszkodott.
Fűszer van elég... többet kell tenni:-)

zsofi53
zsofi53 Thu, 2018-05-24 21:32

Karajt is lehet így sütni? Mennyi a sütési idő? Kösz a választ!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-05-31 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-05-30 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

manna21
manna21 Sun, 2016-06-12 15:18

Ma elkészítettem a receptet, csőben sült karfiol társaságában. Isteni finom lett mindkettő. Ez után mindig így fogom megsütni. Még a villamosenergián is takarékoskodtam. Nagyon szépen köszönöm a recepteket.

Katyerina
Katyerina Fri, 2015-11-13 09:30

Sziasztok, kedves "szakács" társak!
Évek óta készítem sütőben a rántott csirkét, legalább 50-60 alkalommal. Ahogy én készítem: előző este besózom a combokat. A panírozás hagyományos: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Viszont itt jön a lényeg: egy odakészített mélytányérba olajat öntök, és a már bepanírozott combokat egyszerűen áthúzom egyesével az olajon(nem nyomkodom bele, csakúgy végighúzom az olajban, hogy mindenhol érje). Lecsöpögtetem, és teszem bele a szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe!! Ez nagyon fontos, mert a sima sütőpapírba könnyen beleragad. Én nagy tepsiben sütök egyszerre 10-12 db-ot előre felforrósított közepes hőfokra csökkentett sütőben. Fóliát nem teszek rá, mert a combnak elég nagy a víztartalma, pláne, ha nem tanyasi csirke. Kb. 1 óra alatt elkészül az isteni finom, ropogósra sült panír és belül puha, szaftos husi!! ( sütőtől függően lehet, hogy meg kell fordítani félidőben)

pappneemike
pappneemike Sat, 2016-04-09 17:26

Sziasztok! Én a csirkecombokat ételízesítővel vagy sóval előző este beszórom.Másnap majonézbe és prézlibe forgatom és be a sütőbe.Kb. 1 óra és kész.

vészbejárat
vészbejárat Wed, 2015-07-08 11:03

Mióta a receptet felfedeztem csak így rántom a csirkecombokat, sőt a tarját és a cukkinit is. Sokkal finomabb mindegyik, mintha tocsogna az olajban. A cukkinit 180 fokon hőlégkeveréssel, 15 perc után 10 percre még megfordítom. Hálás vagyok az ötletért, a hagyományosnál kevésbé idő és munkaigényes, és az eredmény nagyon finom! :)

3masmama
3masmama Tue, 2015-01-06 19:21

Régóta szemeztem ezzel a recepttel. Ma elkészítettem. Fantasztikusan finom lett. Kár, hogy karácsonykor vettem fritőzt. Megúsztam volna egy kiadást, ha bátrabb vagyok....Köszönöm a receptet. Ezután csak így készítem.:-))

radocar
radocar Thu, 2014-10-23 18:24

Nagyon-nagyon-nagyon jó lett!!! Köszi a receptet. Sütőpapírral csináltam és nem ragadt le, finom ropogós kívül, omlós belül... :) Ezentúl gyakran lesz az étlapon, az biztos.

Gretita
Gretita Tue, 2014-10-21 12:11

Ez valami ISTENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon köszönöm a receptet!!!!!!!!
Most ettünk belőle a vőlegényemmel, azt mondta "ezentúl csak így eszünk rántott húst!".
-nincs olajszag az egész lakásban
-nem kell ott állni mellette, hogy mikor lesz kész
-kevesebb olajat (v)eszünk
-finom, omlós, ropogós.
Nem is találok szavakat, annyira örülök! :)

vészbejárat
vészbejárat Mon, 2014-09-29 18:09

Szia! Nem ragozom az előnyöket, okkal tették azt sokan előttem. Csak annyit, hogy tökéletes recept, fantasztikus eredmény. Köszönöm! :)

mgabcica
mgabcica Thu, 2014-06-05 21:45

Isteni finom lett ez a rántott csirke!!! A férjem mind a tíz úját megnyalta utána és azt
mondta, hogy a gyerekkorára emlékezteti :) Nagyon köszönjük a receptet!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Tue, 2014-05-06 19:31

Nézte valaki a receptnél a kalória számokat? Valami nem stimmel... Más az 1 adag a nagy számnál a képen, más alatta a leírásnál. Később azt írja hogy 4 adag, fenn meg azt írja hogy 12 adag. De valahogy sehol semmi nem jön ki....

witch
witch / witch Sat, 2014-03-22 17:55

Te jo eg, ha nem pont most ennem, nem is hinnem el, hogy sutoben is lehet hust rantani! (bocs, hogy tele szajjal irok, hehe) Nem akartam kiprobalni, de csak raszantam magam, raadasul csirkemell filevel es TOKELETES! Szilikon lapon sutottem, hogy a bunda nehogy leragadjon. KOSZONOM!
udv:witch

mosomedve1984
mosomedve1984 Tue, 2014-02-25 17:24

Ez egy elképesztően jó recept, vagy inkább ötlet. Rántott csirkecombot a következőképpen csináltam: elősütöttem picit, mert nem bízok benne egyrészt, hogy kellően átsül, másrészt a bőrt úgy lehet lehúzni róla. Utána paníroztam, sütöttem, tökéletes lett, kantra ugyanolyan, mint anyu csinálja olajsütőben. Rántott sajt is nagyon finom lett így. Direkt rántani való sajt nem folyt szét, a trappista igen, de mivel így kicsit meg is pirult, még jobb lett, mint a másik. Krumplit is szokott anyu csinálni rántva, az is tökéletes lett ezzel a módszerrel. Be lehet ezekből panírozni mégegy adagot, és akkor eltenni másnap a hűtőbe, frissen sütni. Sajt - krumpli esetén ez 15 max 20 perc. Fűszersót használok a liszt előtt mindenképpen, attól nagyon finom + szezámmagot a zsemlemorzsába. Tegnap vettem ehhez a módszerhez olajszóró sprayt, mivel azzal jó megszórni azért sütés előtt, vagy közben. Köszönöm mindenki nevében a receptet, oktatni kéne!

nagyi50
nagyi50 Mon, 2013-12-23 19:47

Én is kipróbáltan, nekem nem igazán jött be. Száraznak éreztem, az íze is mintha más lett volna. maradok a réginél

vending
vending Sun, 2013-12-08 09:53

Szia !
Tegnap este egyszerre sütöttem rántott húst a sütőben ,és hagyományosan olajban.
A sütőben készült mindenkinek jobban ízlett .
Sokkal puhább ,omlósabb lett a sütőben készült húsi .
Ezután én is így fogok rántott húst sütni !!
Köszi a receptet!!!

Dafkeee
Dafkeee Thu, 2013-11-14 11:55

Jót derültünk rajta párommal, hogy van, aki szerint nincs rántott hús íze... ez csak akkor igaz, ha a rántott húsnak olaj íze van. :)
Nekem nem hiányzott róla a bónusz olaj egyáltalán. Tepsiben, szilikon "papíron" sütöttem, többször is meg kellett fordítani. Nem olyan csinos, egyenletes színe lett valóban, viszont nekünk megéri. Az íze viszont teljesen ugyanolyan. Máskor is el fogom készíteni, köszönöm szépen a tippet.

AAnna75
AAnna75 Wed, 2013-11-06 17:35

Hát nekem nem jött be. A zsemlemorzsa pereg róla és az ízének semmi köze a rántott hús ízéhez. Én inkább továbbra is az időigényes, olajos változatnál maradok.

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2013-11-04 11:58

Kipróbáltam, igaz karfiollal. Nagyon finom a panírban a fehér bors, sokkal erőteljesebben érezni az ízét, mintha serpenyőben sütöttem volna, olajban.
Viszont nekem a morzsa kicsit morzsálódós maradt, nem sült olyan szép egynemű bundává. Nem tudom, hogy ennek ilyennek kell lennie, vagy mi lehet a gond?

Nimianya
Nimianya Sun, 2013-10-06 11:47

Megcsináltam, több mint TÖKÉLETES! Nagyon köszönöm a receptet magam és Családom nevében is. Többé nem rántok olajban!!!!!!!!!

Imaan
Imaan / Imaan Sat, 2013-09-28 18:39

Nagyon finom! A ferjem pakisztani, nagyon izlett neki is :) Koszi!

AndreDavid
AndreDavid Sat, 2018-09-08 10:48

A pakisztániaknak még a szar is ízlik, mit mondott, finomabb a teveszarnál?

orsikaa5
orsikaa5 Thu, 2013-02-14 17:08

Nekem is jól sikerült, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy bátran próbálja ki! ;)

NyKKyN
NyKKyN / NyKKyN Mon, 2013-02-11 11:02

Én a panírozás előtt mindig megfőzöm a csikét, hogy biztos ne maradjon nyers, és ne legyen annyira rágós. Gondolom így, sütőben sütéskor is meglehet, nem? legalább hamarabb elékszül :)

Mazsikamazsika
Mazsikamazsika Thu, 2012-12-27 11:39

Zseniális ez a recept, ez volt nálunk a karácsony esti vacsora majonézes krumplisalátával. (meg azért 1 kis hal is persze) Ezentúl majd gyakrabban sütök rántottcsirkét, az tuti, mert nagyon szeretem, de sütni - hagyományosan - nem szeretem :)
üdv,
Márti.

pbalint
pbalint Tue, 2012-12-11 20:31

éppen most sül ismét :) már cask erre a panír procedúrára kéne valami egyszerűbb megoldás :D vagy csak fiúként okoz ez ekkora maccerát? :)) 20 perc biztos volt a 6 comb most is :) a végén meg már kb engem is meglehett volna sütni annyi bunda volt rajtam... :) mondjuk megérri akkoris

csillaguniverzum
csillaguniverzum Sat, 2016-01-09 21:20

A panír procedúra csak annyi, hogy neylon zacskóba teszed a lisztet és a morzsát, megrázod benne akár 3-4 combot is, ráragad a liszt. Kiveszed, a tojásba rakod, majd a morzsával töltött zacskóba teszed összerázni, és már mehet is a sütőbe.

Kibekerics
Kibekerics Fri, 2013-10-04 21:19

Kedves Bálint!
Egyszerű a panírozás, ha fogsz 3 műanyag dobozt tetővel, minden fázisnál rácsukod a tetőt (liszt, tojás, morzsa), enyhén összerázod, (inkább forgatod, mint rázod), majd a tetőt levéve kiveszed a panírozni valót, s rakod a következő dobozba. Így még az apró dolgokat is, mint a gomba, pillanatok alatt be lehet panírozni.
Én margarinos dobozt szoktam használni, azt még elmosni se kell utána, ki lehet dobni.
Jó munkát, Kibekerics

691
csirkecomb 4 db
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
fűszerpaprika 1 kk
fehér bors 1 kk