Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben készült chili con carne recept

hozzászólások (2)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Vas
Mangán

TOP Vitaminok

Folát C B6 B1

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
64.4 g

zsír

Összesen:
31.7 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
91 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.6 g
Kalcium:
230 mg
Vas:
14 mg
Magnézium:
300 mg
Foszfor:
1013 mg
Kálium:
3274 mg
Nátrium:
723 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
30 µg

szénhidrát

Összesen:
130.9 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
28 g

víz

Összesen:
368.4 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
719 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
319 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
27 µg
C vitamin:
154 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 5 adag *

fehérje

Összesen:
321.9 g

zsír

Összesen:
158.6 g
Telített zsírsav:
52 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
70 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
27 g
Koleszterin:
455 mg

ásványi anyagok

Összesen:
27.8 g
Kalcium:
1146 mg
Vas:
77 mg
Magnézium:
1489 mg
Foszfor:
5063 mg
Kálium:
16370 mg
Nátrium:
3607 mg
Cink:
53 mg
Réz:
6 mg
Mangán:
9 mg
Szelén:
158 µg

szénhidrát

Összesen:
654.4 g
Összes cukor:
75 g
Élelmi rost :
148 g

víz

Összesen:
1841.9 g

vitaminok

Összesen:
0.9 g
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
65 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
12 mg
B6 vitamin:
7 mg
Összes folát:
3608 µg
B12 Vitamin:
13 µg
A vitamin (RAE):
1593 µg
E vitamin:
18 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
135 µg
C vitamin:
776 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.4 g

zsír

Összesen:
4.6 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
13 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
43 mg
Foszfor:
148 mg
Kálium:
477 mg
Nátrium:
105 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
19.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
53.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
106 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
47 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
22 mg

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Sat, 2013-03-30 08:49

Kedves Évi néni! Köszönöm szépen, hogy felraktad ezt a receptet! Két okból is. Előszöris, mert nagyon szeretem a sütőben készíthető ételeket. Másodszor, mert megmentettél a húsvéti sonkával kapcsolatban. Ugyanis a férjem őrölt babért hozott a boltból, én sem vettem észre és csak szombaton reggel kávéivás előtt felbontottam a zacskót, belenyúltam és amit értem zutty bele a sonka levébe. Rémülten néztem a zacskóra, látom, hogy babérnak babér, de őrölt. És amin még rögtön megakadt a szemem, hogy ha sokat használok, akkor keserű lesz az étel. Ó te jó ég! Mennyi lehet 1-2 levél babér őrölve??? Gyorsan internet, és megtaláltam a te recepted, ami megnyugtatott. Így nem kell az egész sonkafőzést újrakezdenem! Köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-03-30 14:58

Kedves Aksi888!

Milyen szerencse, hogy csak ekkora mennyiséget hullajtottál bele. Végül is nem kell mindig hagyományos ételeket fogyasztanunk. Én pl. a húsvétról a csevapra asszociáltam. Örülök, hogy segítségedre lehettem. Kellemes ünnepeket kívánok! Üdv: Évi néni

1055
füstölt szalonna 15 dkg
marhanyak 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
chili 2 db
vörösbab 800 g
csemegekukorica 285 g
konzerv paradicsom 400 g
marha alaplé 3 dl
rosé 1 dl
worcestershire-szósz 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
oregánó 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
fahéj 2 tk
babérlevél 1 db
nádcukor 1 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint
kukoricaliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek