r
Nosalty Logó

Sűrű gombaleves nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Sűrű gombaleves nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A nokedlihez

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A nokedlihez

Összesen 1376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A nokedlihez

Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7261.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    5958 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3321 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3540 micro
Összesen 1376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A gombát megpucoljuk, és megmossuk, majd felszeleteljük.
  2. Egy lábosba beleteszünk 3 ek olajat és a felszeletelt gombát. Megsózzuk 1 ek sóval, és addig főzzük, amíg a leve elfő. Ekkor felöntjük a másfél liter vízzel. Felforraljuk.
  3. Amíg a gomba leve elpárolog és a víz felforr, elkészítjük a rántást. 3 ek olajat teszünk egy kis lábosba, és elkezdjük melegíteni, és ekkor rakjuk bele az apróra vágott petrezselymet és kb. 9 dkg lisztet. Ha már a liszt kap egy kis színt, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük, és rögtön lehúzzuk a tűzről, és felöntjük kb. 2 dl hideg vízzel. Csomómentesre kikeverjük.
  4. A nokedlihez egy tányérba beletesszük a kb. 11 dkg lisztet, az 1 db tojást, 1 mk sót és kb. 2 ek vizet. Nokedli tésztává kavarjuk.
  5. Ha felforrt a leves, akkor pár evőkanál forró levet teszünk a rántásba, összekeverjük (hőkiegyenlítés), és a levesbe öntjük.
  6. Ha így is felforrt, akkor kiskanállal beleszaggatjuk a nokedlit. Megkeverjük, és még kb. 2 percig főzzük, ameddig a nokedlik fel nem jönnek a leves tetejére.
  7. Tányéronként tálaláskor 1 ek tejfölt teszünk a levesbe.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7733
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sűrű gombaleves nokedlivel
Gonoszka1 428 recept

Ezt a gombalevest még a Nagyitól és Édesanyámtól tanultam, csak ők ennyire nem csinálják  sűrűre. Ez is egy családi kedvenc,  mindenki nagyon szereti, így elég gyakran szerepel nálunk az étlapon.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!