r
Nosalty Logó

Sültparadicsomos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AlbiGasztro
Sültparadicsomos quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2791 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 2791 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Morzsoljuk el a vajkockákat a liszttel, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és dolgozzuk össze. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát kb. 30 cm átmérőjűre, majd fektessük a 25 cm-es kivajazott/kilisztezett sütőformába. Hűtőben 20 percig pihentessük.
  2. Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A paradicsomokat negyedeljük fel, tegyük tepsibe, alaposan sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Helyezzük az előmelegített sütő legfelső rácsára.
  3. A pihentetett tésztát villával szurkáljuk meg, majd béleljük ki sütőpapírral. Rizzsel töltsük meg a formát, majd süssük 20 percig, ezt követően vegyük ki belőle a rizst, majd süssük tovább 5-10 percig, míg szép aranyszínű nem lesz a tészta. Az elkészült tésztával együtt vegyük ki a sütőből a sült paradicsomokat is.
  4. Amíg a tészta sül, egy keverőtálban verjük fel a tojásokat. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A legvégén keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
  5. A megsült tésztát szórjuk meg a lereszelt parmezán felével, halmozzuk rá a sült paradicsomot, majd öntsük rá a bazsalikomos keveréket. A legvégén szórjuk meg a maradék parmezánnal, majd 20-25 percig süssük, míg kicsit megemelkedik és aranybarna nem lesz.
  6. Miután a quiche kissé kihűlt, emeljük ki a sütőformából, és tálaláskor bazsalikommal díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5100
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AlbiGasztro 8 recept

Tökéletes vasárnapi ebéd, családodat és barátaidat is jól lakathatod vele.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek