r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1009 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    12375 micro
  • β-crypt
    3738 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A paprikálat megmossuk, megtöröljük, alufóliával bélelt tepsire tesszük, és kb 15 perc alatt megsütjük. Betakarjuk, majd 10 perc elteltével lehúzzuk a fekete héjukat. Késsel tessék-lássék felvágjuk.
  2. Egy fazékban megmelegítjük az olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a chilipelyheket, és kicsit kevergetjük, 5-8 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
  3. Akkor rádobjuk a paprikát, ráöntjük a zöldség alaplevet, és felforraljuk. Ha forr, elzárjuk. Hagyjuk, hogy egy picit hűljön (hogy ne öljük meg a mixerünket).
  4. Az egész levest összepürésítjük botmixerrel.

A feltéthez

  1. Közben a quinoát átmossuk, és dupla mennyiségű vízben egy csipet sóval megfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Az avokádót felkockázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk, a koriandert leszedjük a száráról, a leveleket felvágjuk. Mindent hozzákeverünk a kihűlt quinoához.

A tálaláshoz

  1. A levesbetétet igazságosan elosztjuk a kitálalt levesben, és lime lével csepegtetjük. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10834
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Ajánló

A levesbetétből érdemes dupla adagot csinálni - magában is isteni munkaebéd, ráadásul nagyon egészséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, nem vagyok túl eredeti, de még mindig Martha Stewart. Ez a leves valamiért emlékeztet a töltött paprikára, de lehet, hogy csak a honvágy miatt érzem így. A feltétként való quinoa-avokádó-lilahagyma páros magában is döbbenetesen finom!

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek