r
Nosalty Logó

Sülthabos-epres-pezsgőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mbernadett
Sülthabos-epres-pezsgőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Összesen 5420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Összesen 310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.4 g
  • Cukor
    840 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 5420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Elkészítés

Piskóta készítése

  1. A tojások fehérjét és sárgáját óvatosan szétválasztjuk.
  2. A fehérjét egy tálba öntjük. Habverővel felverjük a cukorral addig, amíg jó kemény lesz
  3. Majd hozzákeverjük a tojássárgáját, és cseppenként hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Ezután kerül bele a liszt, amit már fakanállal keverünk hozzá.
  5. Tortaformába öntjük, amit sütőpapírral bélelünk. Sütőbe tesszük, 10 percig nem nyitjuk rá a sütőt, 150 fokon sütjük negyed órát, ha kész és kihűlt, kettévágjuk.

Krém készítése

  1. 3 bögre porcukorhoz adjuk a 20 dkg vajat és a vaníliás cukrot.
  2. Ahogy keverjük, lassan adagoljuk a pezsgőt hozzá, látjuk, hogy milyen a krém, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis pezsgőt, nagyon finom, könnyű krémet kapunk.

Hab készítése

  1. Visszatesszük a tortakarikába a kettévágott tortalap felét, körbetesszük a felszeletelt eperrel, megkenjük a krémmel, egy nagyon picit hagyunk a tetejére, rá a másik tortalap, majd a megmaradt krémet vékonyan körbekenjük a tetején.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval és egy kávéskanál fehérborecettel, porcukorral kemény habbá verjük, Akkor jó, ha már megáll a habverőn. A tojáshabot habzsákba töltjük, és a krém tetejére nyomkodjuk.
  3. Flambír pisztollyal megpirítjuk a torta tetején a tojáshabot.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1311
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mbernadett 3 recept

Páromnak csináltam, mikor anno bemutatott a szüleinek, hozzájuk vittük, egyszerűen csodálatos a lágyan omló krém, málnával is szoktam készíteni. Akkor levettem a lábukról őket, azóta is felhőtlen a viszonyunk.

Hozzávalók

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!