r
Nosalty Logó

Sült Waldorf saláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült Waldorf saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2794 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3228 micro
Összesen 1729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss kenyeret ledaráljuk, egy maréknyit félreteszünk a tetejére.
  2. A szárzellert, az almát, diót kis (kb. 05x0,5 cm-es) kockákra vágjuk.
  3. A petrezselymet felaprítjuk.
  4. 5 dkg lágy vajjal az összes többi alapanyagot (kivéve 2 dkg vaj és a maréknyi morzsa) egy tálban összekeverünk.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és elsimítjuk benne a keveréket.
  6. Tetejét megszórjuk a maradék morzsával, és kevés vajat csipkedünk rá.
  7. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4541
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült Waldorf saláta
Évi néni 1830 recept

Reggel a metrón utazva mindig a Metropol újságot olvasom el. Ott bukkantam erre a remek receptre, amely elmondásuk szerint a BBC GFCH-ről származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek