r
Nosalty Logó

Sült tyúk sült májas lebbencstésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Edit
Sült tyúk sült májas lebbencstésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 532 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3195 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 532 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4576 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1994 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3195 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot feldaraboljuk (mint amikor pörköltet főzünk). A zsírját kis darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban kisütjük, majd a húst rátesszük, és fehéredésig pírítjuk.
  2. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Néha ránézünk, megkevergetjük . Ez kb 1-1,5 óra (attól függ, hogy mennyire öreg a tyúk).
  3. A víznek el kell főnie róla; a visszamaradt zsíron szép pirosra sütjük a tyúkdarabokat.
  4. Közben a tésztát feltesszük forrásban lévő sós vízbe főni.
  5. Kiszedjük a zsírból a húst. A májat és a tojáskezdeményeket (jobb esetben van a tyúkban, ha nincs, akkor természetessen elhagyható) megsütjük benne.
  6. Amikor megsült, összetörjük villával a májat (de csak a májat) a lábasban, megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, és a megfőtt és lecsepegtetett lebbencstésztát összekeverjük vele. Egy kicsit lepirítjuk, majd a sült húsokat visszatesszük a lábasba, és jól átkeverjük az egészet.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10225
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Nagyon finom és egyszerű étel. Plusz zsírt nem kell mellé tenni, mert ha jó házi tyúkból készítjük, akkor elég a saját zsírja is  A képen látszik, hogy a tojásképződményeket is megsütöttem, de azt nem törtem szét, hanem egyben hagytam . Egy lábasban süssünk mindent, és amikor a tésztát beletesszük, jól felszedi a pörzsanyagokat a lábasról.  Bolti tyúkból még sosem készítettem, így nem tudom, hogy azzal milyen lenne, és mennyi ideig kellene főzni. Jó étvágyat  hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a tyúkhúst, de csak a kukoricán nevelkedett,  kapirgáló egyedeket részesítjük előnyben. Nagyon sokféleképpen lehet elkszíteni a tyúkot. A  jó öreg pörkölt és töltött tyúk  helyett készítettem ezt a tésztás változatot, amit sogórnőmtől tanultam. Köszönet neki  érte. Vettem hozzá plusz csirkemájat  (3 db-ot), mert  a tyúk egyetlen mája kevés lenne, de nem kell hozzá sok, 3 db pont elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek