r
Nosalty Logó

Sült túró 4. -málnás-barackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült túró 4. -málnás-barackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5453 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 3135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A málnát alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük. A barackok héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A túrót villával áttörjük, a tojásokat szétválasztjuk, a citrom héját megsikáljuk, és egy kistálba reszeljük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a pudingport, a vaníliás cukrot, belecsepegtetjük a fél citrom levét, és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat.
  3. A túrót, a tejfölt és a gyümölcsöket is hozzátesszük. A tojások fehérjét az 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és végül óvatosan ezt is a gyümölcsös-túrós masszába forgatjuk.
  4. Egy kisméretű tepsit, tűzálló tálat vagy jénait sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a túrós masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
  6. Amikor elkészül, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, aztán szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20080
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Megjegyzés: A mostani változatba nálam málna, őszibarack és sárgabarack is került, de bármilyen más idénygyümölccsel is készülhet. Nagyon finom az epres, a ribizlis, sőt ősszel a szőlőszemekkel készült változat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sült túrót. Gyümölcsökkel felturbózva pedig még finomabb, mint magában elkészítve.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!