r
Nosalty Logó

Sült szalonnás gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült szalonnás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 1088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 4353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 1088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3665.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1165 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2344 micro
Összesen 4353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Még melegen lereszeljük sajtreszelőn.
  2. A liszttel, a tojással és kb. 1 csapott evőkanál sóval összedolgozzuk. Ha túl puha lenne, adhatunk hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor pedig egy kis tejet. Henger alakúra formáljuk a tésztát, és betesszük a hűtőszekrénybe 1 órára.
  3. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. Együtt pirítjuk egy serpenyőben, míg a szalonna zsírja kiolvad, és megpirul a hagyma. Finomra vágott petrezselyemmel és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A pihentetett tésztát enyhén lisztes gyúrólapon 12 karikára vágjuk, egyenként kinyújtjuk, a tölteléket a közepére halmozzuk, majd gombócokat formálunk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tejet a tojással és a sóval kissé felverjük, ezzel lekenjük a gombócokat, és további 12-15 percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 42 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3032
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Kínálhatunk hozzá tejfölt vagy akár káposztasalátát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Príma Konyha magazinban találtam rá a receptre!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek