r
Nosalty Logó

Sült sörös bajor csülök krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Sült sörös bajor csülök krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácoláshoz

Az ételhez

Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácoláshoz

Az ételhez

Összesen 3187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pácoláshoz

Az ételhez

Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3277 micro
  • β-karotin
    8089 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2780 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10159.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    6404 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    3279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4092 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16387 micro
  • β-karotin
    40447 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13899 micro
  • Lut-zea
    3656 micro
Összesen 3187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    361 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    306 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Pácoláshoz

Az ételhez

Elkészítés

Pácoláshoz

  1. A csülköt bepácoljuk, előtte a bőrös részét beirdaljuk, de nem vágjuk át teljesen, mert a hús kiszárad. A páchoz használunk sót, borsot, köménymagot, majoránnát, olívaolajat, amit jól bedörzsölünk a csülökbe, teszünk rá babérlevelet, majd 2 napra eltesszük a hűtőbe.
  2. A sütés napján öntünk rá vizet, amibe morzsolunk egy húsleveskockát, letakarjuk alumínium fóliával, majd betesszük a csülköt a 170 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen kb. 2 órán keresztül sütjük. Időnkét meglocsoljuk. A végén öntünk rá sört, átkapcsoljuk grill fokozatra, és 200 C fokon pirosra sütjük.
  3. Közben megpucoljuk a hagymát, a répát, a krumplit, a céklát daraboljuk, a paradicsomot, hagymát, paprikát félbe, a gombákat négybe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és szórunk rá grillezett zöldség fűszerkeveréket. A zöldségeket egy külön serpenyőben a csülök levében pároljuk, majd a sütőben megsütjük.
  4. Amíg a csülök sül, egy serpenyőben a feldarabolt szalonnát kisütjük, szórunk bele köménymagot, aprított hagymát, cukrot, és karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá a csülök levéből, és átpirítjuk. A vége felé öntünk hozzá fehérbort.
  5. Tálalunk. A csülökből vágunk két szeletet, a tányérra helyezzük, rakunk mellé zöldségeket és káposztát. Sört iszunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9980
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy kicsit macerás és munkaigényes, de az eredmény mindenért kárpótol. A címbe már nem fért bele a lényeges alkotóelem: fehérboros káposzta

Hozzávalók

Pácoláshoz

Az ételhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek