r
Nosalty Logó

Sült polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5786.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    3481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3388 micro
Összesen 1716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat, a kakukkfüvet és a sót mély fazékban felforraljuk, hosszú kanállal belekeverjük a kukoricadarát, majd egy irányba keverve összedolgozzuk, 20 percen át főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett (vigyázni kell, hogy ne köpködjön, mert olyan, mint a forró aszfalt, jól meg is égette az egyik ujjam egy ilyen kis vulkánkitörés).
  2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Egy nagy, de lapos edénybe öntjük a masszát, és legalább egy órán át hagyjuk hűlni, szilárdulni.
  3. Ezután háromszögeket vágunk belőle, lisztbe forgatjuk, és nagyon forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 84603
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 03.

Ajánló

Angus bélszín mustármártással

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A régóta ismert és nem sokra tartott puliszka mostanában reneszánszát éli. A jóval elegánsabb hangzású polenta név felvételével, némi reszelt sajt hozzáadásával az ínséges idők szükségeledeléből a legelegánsabb fogások körete lett. Húsételekhez vagy magában fogyasztva egyaránt kiváló. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek