r
Nosalty Logó

Sült-padlizsán-paprikás pesto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
janettaylor
Sült-padlizsán-paprikás pesto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2802 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 351 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 2802 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokról távolítsuk el a szárrészt és vágjuk apróbb kockákra. Sózzuk, és hagyjuk egy kicsit állni.
  2. Amennyiben nem olajban elrakott sült paprikát használunk, akkor a kápia paprikákat kicsumázzuk, az ereket eltávolítjuk, és elfektetjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 °C-on 30 percig sütjük a darabokat, majd kettévágjuk őket.
  3. Közben egy nagyobb serpenyőbe öntsük bele az olívaolaj felét, forrósítsuk, és adjuk hozzá a lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Pirítsuk meg a darabokat.
  4. Ha mindkét fő alapanyagunk megsült, akkor egy smoothie maker vagy turmixgép segítségével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Üvegben egy kevés olaj rácsurgatásával akár 2 hétig is elállhat a hűtőnkben. Kérdés az, hogy mennyire járunk rá. Nálunk nem nagyon élik meg ezt az időszakot a pestók.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1539
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

A harmadik pesto receptem, amit szívesen osztok meg, mert igen ízletes a sült alapanyagokból kifolyólag. Viszont garantálom, hogy még így is egy gyors recept. Gnocchira kínálva is tálalhatjuk, de megállja a helyét húsokra kenve is, természetesen. Korábbi zöld és pirosas pestókat keresd a receptjeim között.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek