r
Nosalty Logó

Sült mascarpone sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Sült mascarpone sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 766 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 4585 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 345 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 766 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    292 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 4585 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba tesszük a liszteket és a sütőport, és egy habverővel átkeverjük, hogy jól elvegyüljenek.
  2. A vajat apró kockákra vágjuk és szétmorzsoljuk a tésztában.
  3. A tojást is hozzátesszük és rögtön a tortaforma aljára helyezzük, nagyon morzsalékos, legkönnyebben egy kanál vagy a kezünk segítségével tudjuk eldolgozni a forma alján. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  4. 160 fokos sütőben kicsit elősütjük, max 3 perc, a tészta felszíne egy kicsit kifehéredik.
  5. A sajtkrém: Minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk és híg krémmé keverjük, szépen egy merőkanál segítségével a tortalapra kanalazzuk, vigyázzunk, ne kenődjön a forma falához, mert könnyen ráég.
  6. A tortát a sütő középső részén sütjük 160 fokon (kb 20 pec kell neki), akkor jó, ha a krém egy kicsit megszilárdul, kocsonyás jelleget ölt. A felszín pedig néhány helyen megbarnul kissé.
  7. Amint kihűlt könnyedén szeletelhető, hidegen forró eperöntettel tálaljuk, mi most fahéjas rebarbara szósszal ettük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 30434
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Ajánló

A vaníliás-citromos-madártejes ízvilág kedvelőinek. A rebarbara szószhoz: 2 szál rebarbara, 2 ek cukor, 1 tk fahéj, 10 dkg vaj kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai barátomnál ettem még úgy 100 évvel ezelőtt sült sajttortát, nagyon szerettem, azóta sok receptet kipróbáltam, de nekem ez vált be a legjobban. Néha fehércsokit is olvasztunk bele, vagy a sajtot gyümölcslekvárral keverem, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá. Végül, de nem utolsó sorban cukor nélkül is elkészíthető, úgy a szénhidráttartalma nagyon alacsony. §:-)

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek