r
Nosalty Logó

Sült libacomb fügeszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Sült libacomb fügeszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 7595 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    149.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.3 g

Zsír

  • Összesen
    597.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    320 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6887.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    4058 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1657.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 7595 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hűtött libacombokat sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk és tepsibe rakosgatjuk. Tejjel leöntjük. Alufóliával letakarjuk és 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 30 percig sütjük 200 fokon, majd megforgatjuk a combokat, meglocsoljuk vörösborral és a hőmérsékletet levesszük 180 fokra. Alufólia alatt még 30 percig sütjük. Közben a szaftjával locsolgatjuk. Majd levesszük az alufóliát, visszaforgatjuk és 200 fokon, körülbelül 15 perc alatt, készre sütjük. A sütés pontos ideje a sütőtől függ!
  2. A megmosott, érett fügéket szeletekre karikázzuk. Egy kis tálba kicsavarjuk a citromok levét és hozzáadjuk a mézet és a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk . Összekeverjük.
  3. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és hozzáöntjük a citromos mézes lét. Kicsit forraljuk, hogy a méz elolvadjon. Belerakosgatjuk a fügeszeleteket. A serpenyőt csak enyhén rázogatva körülbelül 2 perc alatt összeforraljuk, és kész is.
  4. A szószt a sült libacombokra öntjük . Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16550
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Köretnek szerecsendiós hercegnőburgonyát ajánlok, italnak enyhén lehűtött vörösbort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült libacomb fügeszósszal
Smaragd konyha 149 recept

Párom szülinapjára ezt a fügeszószos libasültet készítettem. Igazi ízkavalkád és az illatok egyszerűen mámorítóak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!