r
Nosalty Logó

Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1201 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2844 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4650 micro
Összesen 601 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    619 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    5687 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9300 micro
Összesen 1201 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát hámozzuk és mossuk meg, majd alufóliába csavarva, sóval-borssal és egy pár csepp olívaolajjal tegyük 180 fokra melegített sütőbe úgy másfél órára sülni. Ha elkészültek, szeleteljük fel őket.
  2. Közben mossuk meg a salátaleveleket, majd tegyük ki száradni, és pirítsuk meg serpenyőben a tökmagot.
  3. A vérnarancsokat vágjuk félbe, kiskanállal vagy egy zöldségpucoló késsel filézzünk ki közülük hármat. Dolgozzunk egy tál felett, hogy a levét felfogjuk. A héj- és hártyamentes darabkákat tegyük félre, a maradék fél narancs levét facsarjuk ugyan abba az edénybe. Kanalazzunk hozzá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze, ez lesz a salátaöntetünk.
  4. A gránátalmát magozzuk ki. A magok egyik része kell csak a salátához, a többit adjuk oda a gyerekeknek kanalazzák kedvükre. A hagymákat vágjuk nagyon vékony karikába, szeletbe.
  5. A lazacszeleteket mossuk meg, ha nincsenek megpucolva, akkor késsel folyó víz alatt, növéssel ellenkező irányban kaparjuk le a pikkelyeket róluk. (Az a legjobb, ha már a halárust megkérjük a pucolásra, nekünk ne kelljen ezzel bajlódni.) Papírtörlővel szárítgassuk le róluk a vizet, ne sercegjenek, fröcsköljenek sütés közben.
  6. Két tányéron ágyazzunk meg salátalevelekkel, spenótlevelekkel, rukkolával. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk kisebb szeletekbe, csepegtessünk citromot rá, hogy meg nem barnuljon. A citromból vágjunk két hosszúkás szeletet, ezeket tegyük a tányérokra.
  7. Pár csepp olívaolajon egy serpenyőben süssük meg a lazacszeleteket. Frissen őrölt borssal, kevés sóval hintsük meg. A bőre legyen roppanós, húsa ne száradjon ki. Pár perc pihentetés után kerüljenek a salátaágyra.
  8. Ekkor a salátára kerüljön cékla, avokádó, lazacszelet, narancsfilé, hagyma szeletek, tökmag, gránátalma mag és salátaöntet. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 18759
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 11.

Ajánló

Hogy kiadósabb legyen, készítsünk hozzá bulgurt, keverjünk hozzá friss kaliforniai paprika kockákat, mindhárom színben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ehhez nagyon hasonló szívbarát salátát találtam, de nem a jótékony hatása, hanem csupán a kinézete alapján készítettem el, sőt még több finomsággal kiegészítettem. Nem csak a külleme szuper, az íze is magával ragad. Nem ez lesz az első, hogy asztalra került!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek