r
Nosalty Logó

Sült lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Sült lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1289 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    761 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 322 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    3045 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2354 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 1289 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifilézzük, lepikkelyezzük a halat, alaposan megmossuk, és papírtörlőre helyezve szárítjuk. Megmossuk, és felaprítjuk a petrezselymet és a fokhagymát (kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, így könnyebben fel tudjuk használni).
  2. A hal mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával és a petrezselyemmel, és 10 percig pihentetjük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a halszeleteket a bőrös felével lefelé belehelyezzük, és néhány percig sütjük, majd egy spatula segítségével óvatosan megfordítjuk, és szintén néhány perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7820
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 15.

Ajánló

Párolt zöldségekkel és citrom frissen facsart levével meglocsolva forrón tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült lazac
Juhász István 36 recept

Egyik kedvelt és könnyen hozzáférhető halfélénk a lazac, ami persze nagyon egészséges is, és ha jól van elkészítve, akkor nagyon gyorsan el is fogy. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek