r
Nosalty Logó

Sült kacsamell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Evoria
Sült kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2015.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    3737 micro
  • β-karotin
    9771 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 1053 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2381 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    7473 micro
  • β-karotin
    19541 micro
  • β-crypt
    444 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3404 micro
Összesen 2101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, megszárított kacsamelleket beirdaljuk, majd bőrrel lefelé száraz, forró serpenyőbe helyezzük. Amíg a bőre pirul, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húst. Fordítás után mellé dobunk egy kiskanálnyi margarint és egy gerezd darabolt fokhagymát. Sütés közben a zsiradékkal locsolgatjuk a piruló húsokat.
  2. Amikor a hús mindkét oldala aranybarnára sült, áttesszük őket egy hőállótálba. Alufóliával lefedve 30-35 percig sütjük 170 fokon.
  3. A krumplikat meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni. Amikor a burgonya megfőtt, ízlés szerinti krumplipürét készítünk belőle tejjel és margarinnal.
  4. A répákat meghámozzuk, és féloldalasan felkarikázzuk. A narancslét, egy csipet sót és a chilipelyhet egy edényben összekeverjük, majd belehelyezzük a répát, és alacsony lángon várjuk, amíg megpárolódik, de még roppanós marad. Amikor a répa elkészült, kivesszük a narancsos léből egy külön tálba. A maradék narancsléhez egy teáskanál cukrot keverünk, és megvárjuk, amíg a mártás besűrűsödik egy kicsit. Ezután visszahelyezzük bele a répákat.
  5. A spárgáknak eltávolítjuk a fás részét, ezután megmossuk, és szárazra törölgetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10-15 percre.
  6. A krumplipürét a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a sült spárgákat és a húst, majd a répakorongokat, és a végén meglocsoljuk a narancsos mártással.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7448
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kacsamell
Evoria 4 recept

 Ki akartam próbálni valamit, ami nem a szokásos sütőben sült, egyszerű kacsamell. A narancsos répa ötletét az egyik kedvenc szakácskönyvemből lestem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!