r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb majonézzel és rántott répával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Brigi
Sült kacsacomb majonézzel és rántott répával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pácolt kacsához

A majonézhez

A burgonya körethez

A rántott sárgarépához

A répa kisütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 2117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pácolt kacsához

A majonézhez

A burgonya körethez

A rántott sárgarépához

A répa kisütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 8471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pácolt kacsához

A majonézhez

A burgonya körethez

A rántott sárgarépához

A répa kisütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3202 micro
  • β-karotin
    9120 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 2117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    734.1 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    339 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    186 g
  • Koleszterin
    1054 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5587.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2152 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2040.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4163 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    166 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    12807 micro
  • β-karotin
    36478 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    10296 micro
  • Lut-zea
    5312 micro
Összesen 8471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A pácolt kacsához

A majonézhez

A burgonya körethez

A rántott sárgarépához

A répa kisütéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pácolt kacsához

  1. A kacsacombot, ha van időnk, egy nappal az elkészítés előtt bepácoljuk. A pác kb. 4-5 gerezd fokhagyma, 1-2 fej vöröshagyma csíkozva, só, bors, 2-3 szem alma és olaj keverékéből áll. Másnap a keveréket tepsibe vagy ha van, akkor kacsasütőbe tesszük, és 1 db tv paprikát karikázunk rá, majd lefedve legalább 1 órán át közepes hőfokon sütjük.
  2. A burgonyát megmossuk, és héjastul feltesszük főni.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját robotgéppel keverni kezdjük alacsony fokozaton úgy, hogy közben cseppenként olajat adunk hozzá. Fontos, hogy ne nagy mennyiségben keverjük hozzá az olajat, különben nem fog sikerülni. Fokozatosan kell adagolni, és elkezd majd világosodni (akár ha piskótát készítünk, ott a cukor "süti" meg a tojást, itt az olajtól érünk el hasonló eredményt). Ha már kellőképp sűrű és krémes, lekapcsolhatjuk a robotgépet, és adnunk kell hozzá egy csipet cukrot, sót, borsot és kevés citromlevet. (Ha valakinek szokatlan a tömény íz, lazítani lehet sűrű tejszínnel vagy tejföllel).
  4. Ha a kacsa már megpárolódott, levehetjük a fedőt vagy a fóliát attól függően, hogy miben sütöttük, és így sütjük tovább szintén közepes fokon, hogy pirulhasson is, időnként meglocsolhatjuk a keletkezett zsiradékkal.
  5. Közben néhány sárgarépát meghámozunk, csíkokra vágjuk, vagy hosszában 4 részbe vágjuk, és nyersen bepanírozzuk (liszt, felvert tojás, só, zsemlemorzsa segítségével). Ha kész a panír, forró olajban kis lángon készre sütjük.
  6. Ha kész a kacsa, a készre főtt burgonyát héjastul felkarikázzuk, és egy tányérra helyezzük a rántott répával együtt, majd mellé egy jó adat majonéz, sajáta és friss paradicsom kerül és persze a comb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7090
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A majonézhez lehetőleg minél frissebb tojást használjunk, mivel nyers tojásból készül. Magát a majonézt nem érdemes túl sok ideig eltárolni, mivel tartósítószer nem kerül bele, de 1 tojássárgájából éppen annyi készül, ami 4 fő részére azonnal el is fog fogyni. A rántott répa ötlete a rántott cékláéból jött. A répa kirántva hasonló ízvilágot kölcsönöz, mint az édesburgonya vagy a sütőtök keveréke. Önmagában tartárral, salátával vagy majonézzel is fogyasztható, de köretként is érdekes hatást tudunk elérni vele.

Hozzávalók

A pácolt kacsához

A majonézhez

A burgonya körethez

A rántott sárgarépához

A répa kisütéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?