r
Nosalty Logó

Sült hekkfilé barna rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bnézsu
Sült hekkfilé barna rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Összesen 624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Összesen 2497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1357 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6701.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    3680 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1845.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    5427 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12473 micro
Összesen 2497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Elkészítés

A halhoz

  1. Elsőnek felteszünk vizet forrni a rizsnek, mivel barna rizsről van szó, nagyjából 50 perc, mire megfő.
  2. Majd befűszerezzük a halszeleteket, és egy kevés olívaolajra helyezzük őket a tepsiben. Nagyjából 160°C-on 30 perc alatt megsütjük.
  3. Közben felszeleteljük a cukkinit, és teflon bevonatú serpenyőben átsütjük őket, szintén kevés olívaolajon. (A cukkinihez én csak kevés sót szoktam használni, de természetesen ízlés dolga.)
  4. Míg sül a hal és a cukkini, illetve fő a rizs, addig megmossuk, felvágjuk a salátát. A joghurthoz hozzákeverjük a citrom levét, sót, borsot, curryt.
  5. Amikor minden megfőtt, megsült, rátesszük a tányérra őket, a rizsre szórunk még curryt (igen-igen szereti a család), illetve kukoricát (olyat használtam, ami nem cukros lében van). Meglocsoljuk joghurttal, és készen is van.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15090
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hekkfilé barna rizzsel
bnézsu 15 recept

Nem vagyunk oda a halért, csupán az egészségünkért szeretnénk tenni, ezért eszünk havonta egyszer-kétszer halat. Ilyenkor igyekszem úgy elkészíteni, hogy tényleg számunkra is ehető legyen, hát így szokott sikerülni. 

Hozzávalók

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?