r
Nosalty Logó

Sült hekk spenótos hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csorbusz
Sült hekk spenótos hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 1806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5086 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10980 micro
Összesen 903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5028.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    2585 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    471 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21961 micro
Összesen 1806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1630 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A fagyasztott hekket előző nap kivesszük, a hűtőben kiengedjük. Jó szárazra töröljük kiolvadás után.
  2. Beirdaljuk, és halfűszerrel alaposan bedörzsöljük. Lehet zúzott fokhagymával, citrommal átkenni, ki hogy szereti.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, amit alaposan kivajazunk megsütjük. A haltörzsekre is rakjunk vajat, hogy sütés közben az irdalt részekbe is szépen beleolvadjon.
  4. Közben a csészényi hajdinát átmossuk. Kevés zsiradékon, 3 gerezd fokhagymát áttörve megfuttatjuk, majd ráöntjük a lecsepegtetett hajdinát.
  5. Aztán ha friss a spenótunk (nekem csak fagyasztott levelek voltak), akkor most rádobjuk, megfonnyasszuk, kevergetjük.
  6. Felöntjük vízzel, dupla mennyiséggel, mint amennyi hajdinát vettünk. Szóval a mi esetünkben kb 2 csészényivel. Sózzuk, borsozzuk, és kb 20 perc alatt készre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10244
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hekk spenótos hajdinával
Csorbusz 19 recept

Ismerkedem a hajdinával:) Rájöttem, hogy jobban szeretem, mint a rizst:) Nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Indiai fűszerekkel, borsóval, répával, zöldségekkel, hagymával. Nagyon egyszerű az elkészítése is.

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?