r
Nosalty Logó

Sült gyümölcsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült gyümölcsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3919.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 2309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fenti margarinból egy keveset (kb. 2,5 dkg) felolvasztunk, hozzáadjuk a cukor felét (8 dkg), majd a gyümölcsöt belekeverjük, és néhány percig kis lángon melegítjük.
  2. Közben a maradék margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük.
  3. A sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos keverékünkhöz.
  4. Gyümölcstortaformácskák aljára teszünk egy kanálnyi adagot a margarinnal párolt eperből, majd egy vékony réteg tésztát öntünk rá.
  5. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
  6. Tálalhatjuk friss gyümölccsel, tejszínhabbal, esetleg fagylalttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 501
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 29.

Ajánló

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Én már készítettem málnával, erdei gyümölccsel, szederrel, legutóbb sárgabarackkal. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az "örökölt" receptkönyvek között nézelődve találtam rá egy 1936-os kis receptfüzetre, amelyben megtaláltam ezt a receptet. Még Dédnagymamám bejelölte, saját kézírásával, hogy "finom". Nekem se kellett több, azonnal elkészítettem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek