r
Nosalty Logó

Sült gesztenyés krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sült gesztenyés krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 773 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3086 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 773 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5185.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    4030 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 3086 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 108 Kcal

Elkészítés

  1. A gesztenyét keresztbe bevágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghántjuk úgy, hogy a belső hártyát is eltávolítjuk. 2 gesztenyét félreteszünk.
  2. A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, majd a gesztenyével együtt apró darabokra vágjuk. A hagymát meghántjuk, kettévágjuk, egy-egy szegfűszeget szúrunk a felekbe.
  3. A burgonyát, zellert és a hagymát 2 ek olajban megdinszteljük, felöntjük a levessel és borral. Felfőzzük, lefedve kb. 25 perc alatt megfőzzük.
  4. 4 ek olajban a megmaradt 3 szegfűszeget kb. 2 percig melegítjük, míg az olaj átveszi a szegfűszeg illatát.
  5. A félretett 2 gesztenyét vékony szeletekre vágjuk. A megmaradt 1 ek olajat felforrósítjuk, és a gesztenye szeleteket körben megpirítjuk benne.
  6. A levest levesszük a tűzről, a hagymát eltávolítjuk, a többit botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a créme fraîchét, sóval ízesítjük.
  7. A levest tányérokba szedjük. Meglocsoljuk a szegfűszeges olajjal, és a pirított gesztenyeszeletekkel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1784
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom leves szegfűszeges olajjal megillatosítva. A levest megszórhatjuk kevés friss kakukkfű levelekkel is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek