r
Nosalty Logó

Sült feta ruccola és cékla ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Sült feta ruccola és cékla ágyon
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 929 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2222 micro
Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6207 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1681 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    3146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3631 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8888 micro
Összesen 929 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fetát 4 egyenlő részre osztjuk, felmelegített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán 1-2 percig sütjük, sütés közben törjünk rá borsot.
  2. Egy bő maréknyi ruccolát tegyük tálra.
  3. Pár karika céklát lecsöpögtetve tegyük a salátára.
  4. A sült fetát tegyük a céklára
  5. Díszítsük pár csepp olívaolajjal és balzsamecettel
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10356
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Ajánló

Feta sajt helyett lehet rá tenni parmezán forgácsot is. Ecetes cékla helyett nyers céklakarikával is lehet készíteni, úgy még egészségesebb. A balzsamecetet serpenyőben forralva besűríthetjük, kellemesebb, selymesebb ízű lesz, néhány csepp citromlével, vagy mézzel keverhető, többféle ízvariáció érhető el.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Sülve, főve, nyersen, ecetesen, turmixolva, levesnek, mindenhogyan szeretjük a céklát. Náthás, influenzás időszakban kiemelten ajánlatos fogyasztani, többek között jótékony hatású a vörösvérsejtek regenerálódására és szaporodására, a sav-bázis egyensúlyra...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek