r
Nosalty Logó

Sült dödölle zöldséggel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabimami58
Sült dödölle zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5016.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2326 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 2304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókát meghámozzuk a burgonyával együtt.
  2. A hagymákat, a paprikát megpucoljuk, majd megmossuk, és egy 2 literes lábosba feltesszük főni, a só hozzáadásával.
  3. 30 perc alatt puhára főzzük, a többi hozzávalót majd akkor tesszük hozzá, ha megfőtt.
  4. Krumplitörővel megtörjük, majd fakanállal csomómentesre keverjük.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket, a két tojást és sót ízlés szerint, ezeket összekeverjük, és lassacskán a lisztet is belekeverjük.
  6. Majd egy nagy serpenyőbe 4 evőkanál olajat teszünk, amikor már izzó, akkor evőkanálnyit teszünk bele, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük 1-1,5 perc alatt. Amennyi belefér a serpenyőnkbe, annyit sütünk ki egyszerre.
  7. Papírtörlőre szedjük, és bármilyen hússal, fasírttal vagy hurkával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6747
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Ajánló

Hétvégékre, hétköznapokra, házibulikra tudom ajánlani. Bármilyen savanyúság jó hozzá. Én hurkával tálaltam. Jó tippként: a csicsókát, a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát előtte nap pucoljuk meg, és apró kockára vágva hideg vízben áztassuk egy éjszakát, így nem lesz édes a csicsókánk sem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült dödölle zöldséggel
Gabimami58 139 recept

Még én is először készítettem így el, de nagyon finom és laktató étel. Ahogy írtam is, bármilyen hús mellé lehet tálalni, én hurkával tálaltam. Most még szezonja van minden zöldségnek, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek