r
Nosalty Logó

Sült céklasaláta feta sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Sült céklasaláta feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 466 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 933 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 egész és a fél darab kisebbcéklát alufóliába csomagolva előmelegítettsütőben addig sütjük, míg megpuhul.
  2. A fél nyers céklát megpucoljuk, és a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeljük. A saláta leveleit megmossuk, és darabokra tépkedjük, a feta sajtot felkockázzuk.
  3. A salátaöntethez a tejfölt kikeverjük az olívaolajjal, a mustárral, a barna cukorral, majd sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével tesszük pikánssá. Végül hozzákeverjük a reszelt céklát.
  4. A megsült céklákat gumikesztyűben gyorsan megpucoljuk és felkockázzuk. A salátalevelekhez adjuk a fetát és a kockázott céklát, majd az öntettel leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8658
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Stahl Judit sült céklás saláta receptje, pár változtatással. Nagyon finom önmagában, vagy sült húshoz köretként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek