r
Nosalty Logó

Sült camembert fokhagymás bagettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Sült camembert fokhagymás bagettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A bagetthez

Összesen 909 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A bagetthez

Összesen 1819 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A bagetthez

Összesen 291 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3271 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 909 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    3532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1819 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A sajthoz

A bagetthez

Elkészítés

A sajthoz

  1. A sajtot kivesszük a fóliából, visszatesszük a dobozba.
  2. 6-8 sugárirányú bemetszést végzünk a sajt tetején, melyekbe rozmaringágacskákat töfködünk.
  3. Az egészet meglocsoljuk ciderrel vagy borral.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt belseje folyós nem lesz.

A bagetthez

  1. A bagettet srégen vagy keresztben bevágjuk úgy, hogy még ne essen szét.
  2. Összekeverjük a vajat a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (aprítógépben a legegyszerűbb).
  3. A bemetszésekbe jó sok fűszeres vajat kenünk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt rápirítunk a bagettre, épp csak, hogy átmelegedjen.
  5. A bagettel kitunkoljuk az olvadt sajtot a dobozból, a maradék cidert/bort pedig elfogyasztjuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1590
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Ajánló

Gyors, egyszerű, mégis nagyon 'posh'-nak ható vacsi, vagy előétel.  Ne használjunk hozzá illatosabb borokat (Irsai, Cserszegi, Tramini), mert az nagyon elviszi a sajt ízét. Maradjunk a könnyű, kevésbé markáns fajtáknál, mint a Chardonnay vagy valamelyik rizling. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült camembert fokhagymás bagettel
szépróza 96 recept

A recepttel először egy videóblogon (Street Kitchen) találkoztam, gyorsan el is készítettem. Most viszont csak cider volt itthon, fehérbor nem, úgyhogy rákerestem a receptre, és így is megtaláltam - nem csoda, hiszen az alma és a camembert remekül harmonizálnak. 

Hozzávalók

A sajthoz

A bagetthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?