Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenóttal töltött tészta Bornemisza Anna szakácskönyvéből recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

K Folát A C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
8.6 g

zsír

Összesen:
11.1 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
84 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.5 g
Kalcium:
117 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
36 mg
Foszfor:
129 mg
Kálium:
240 mg
Nátrium:
2009 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
18 µg

szénhidrát

Összesen:
33.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
50.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
84 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
145 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
225 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
8 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
51.5 g

zsír

Összesen:
66.5 g
Telített zsírsav:
37 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
16 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
508 mg

ásványi anyagok

Összesen:
15.2 g
Kalcium:
705 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
226 mg
Foszfor:
762 mg
Kálium:
1427 mg
Nátrium:
12055 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
113 µg

szénhidrát

Összesen:
202.2 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
305.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
498 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
875 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1346 µg
D vitamin:
3 µg
C vitamin:
51 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.9 g

zsír

Összesen:
2.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
19 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
28 mg
Kálium:
51 mg
Nátrium:
445 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
7.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
11.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
32 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
51 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
2 mg

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demcsi
Demcsi / demcsi Mon, 2014-09-29 15:20

Szia, mielőtt nekiesnék elkészíteni, azért rákérdezek: csak tippeltél fejből és leírtad, vagy ezekkel az arányokkal már ki is próbáltad a receptet? Azt írod, autentikusabb lenne valamilyen teljes kiőrlésű liszttel. Az eredeti receptben az van? Én jobbára csak teljes liszteket használok, szívesen kipróbálnám abból.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-09-29 16:25

Kedves demcsi!
Természetesen kipróbáltam, ezért is van a recept és a kép itt. A mennyiségeket kénytelen voltam én kitalálni, mert ebben a több, mint 300 éves receptben ezek nem szerepeltek, de ahogy leírtam, úgy működik a recept. A lisztről azért írtam, hogy autentikusabb teljes kiőrlésűből, mert a finomított, mai értelemben vett fehérlisztet csak jóval később találták fel. Sajnos nekem nincs különösebb tapasztalatom a teljes kiőrlésű lisztekkel, de ha neked van, akkor próbáld ki úgy, biztosan rusztikusabb lesz a végeredmény:) Írtam egy cikket erről az ételről, ha érdekelnek a további részletek is, itt elolvashatod:
http://www.nosalty.hu/ajanlo/orokzold-tesztaetel-17-szazadbol

Üdv:
Kata

demcsi
Demcsi / demcsi Wed, 2014-10-01 17:30

Kedves Kata, köszönöm a választ! Majd beszámolok róla, hogy sikerült.
Üdv,
Demcsi

270
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
víz 0.5 dl
1 kávéskanál
spenót 25 dkg
parmezán sajt 1 dkg
2 kávéskanál
gyömbér 1 kk
szerecsendió virág 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
tojássárgája 1 db
zöldség alaplé 2 l
szerecsendió virág 0.5 db
vaj 3 ek
parmezán sajt 2 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg