r
Nosalty Logó

Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Batida
Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    41 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    188 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    5545 micro
Összesen 570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9457.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1920 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4071 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2037 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    162 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    753 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    11043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    22181 micro
Összesen 2277 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson megadott módon kifőzzük (ennél az ételnél elég al’dente, azaz roppanósra, ezért kb. 2-3 perccel előbb fejezzük be a főzést), majd félretesszük hűlni, de előtte hideg vízzel „ijesszük meg”, hogy ne tapadjon össze.
  2. A sütőt melegítsük elő.
  3. A vajat egy kis lábasban olvasszuk fel, szórjuk rá a lisztet, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a szobahőmérsékletű tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (besamel). Utána tegyük félre.
  4. A levélspenótot 2 percig lobogó enyhén sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük, kissé kinyomkodjuk; a kecskesajtot daraboljuk fel, illetve ha tégelyes krémsajt, akkor nem kell semmit tenni vele. (Alternatívaként fetát is lehet használni.)
  5. A spenótot, a kecskesajtot kevés olajon serpenyőben összekeverjük, sóval, borssal és a szétpasszírozott fokhagymával ízesítjük.
  6. Egy tűzálló edényt finom olajozzunk ki. A masszából kb. 2 teáskanálnyit teszünk minden egyes kagylóba, melyeket a formában egymás mellé helyezünk. Rálocsoljuk a besamelt, majd ráhelyezzük a paradicsomdarabokat. (Én balga módon konzerves egész paradicsomot vettem, összesen 3 db óriás csücsült a dobozban a többi lé volt) – viszont koktélparadicsommal szebb lesz a látvány mindenképp! Rászórjuk az előzetesen apró darabokra vágott mozzarellát, és finoman megszórjuk rozmaringgal.
  7. A sütőformát közepes sínen megsütjük, de ha friss a paradicsom, akkor kicsit tovább.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4062
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Amikor friss spenót van a piacon, mindig vegyetek belőle, és fagyasszátok le, mert nincs is jobb elővenni a "hibernációból", amikor felbukkan egy jó kis recept, mint pl. EZ, és kényelmesen, elegánsan rittyentetek egy remek ebédet/vacsorát a családnak. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a tésztákat, nincs mese. Ezt a receptet még Németországból hoztam magammal, sokszor csinálok ételeket óriáskagylóval, különböző varációkban. Ennek például nagyon nagy sikere van, mert a spenót-paradicsom-sajt ízkombináció fenségessé teszi ezt az egyszerű ételt, és hiába kissé macerás a töltögetés, mégis gyorsan megy, és élvezetes. Aki ínyenc, tálaláskor még parmezánt is reszelhet rá. Remélem, más is megszereti majd ezt a finomságot.   Én most találtam először hazai óriáskagylót, így végre nem kell multiláncokhoz futkosnom, hanem a helyi piacon is beszerezhető már minden.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek