r
Nosalty Logó

Spenótos túrógombóc Zsuzsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Spenótos túrógombóc Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4583 micro
Összesen 480 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8149 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18331 micro
Összesen 1919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni. Amikor forrni kezd, tegyünk bele egy teáskanál sót.
  2. A spenótot alapos mosás után a lobogó, forró, sós vízben 5 percig főzzük.
  3. 5 perc után szűrőkanállal szedjük ki a spenótot, és tegyük hideg vízbe. Ezt ismételjük meg két-háromszor, míg a spenót lehűl.
  4. Közben a túrót áttörjük. Ha sikerült krémes, nem tömbös túrót kapnunk, azt nem kell áttörni.
  5. A kihűlt spenótot deszkán éles késsel apróra vágjuk, majd a túróhoz adjuk.
  6. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sózzuk, belekeverjük az őrölt szerecsendiót. Annyi liszt kell bele, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  7. Újra vizet forralunk, Ha forr a víz, vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és kifőzzük. Vigyázzunk, hogy a víz csak épp zubogjon. Ha feljöttek a gombócok a víz tetejére, még két percig főzzük. Szűrőkanállal kivesszük a gombócokat, és tálra helyezzük.
  8. A vajat felforrósítjuk, beledobunk 3-4 zsályalevelet, kicsit pirítjuk. Végül a zsályás vajat a gombócokra öntjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 580
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 26.

Ajánló

Izgalmas köret, de önálló ételként is megállja a helyét. Ekkor fokhagymás tejfölt kínálok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos túrógombóc Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 210 recept

A kertemben szinte mindig van spenót. Tavasszal a szokásos, majd a nyár közepétől októberig az új-zélandi spenót terem. Bár szeretjük a spenótfőzeléket, kerestem a spenótos recepteket. Így bukkantam rá valahol egy osztrák receptkönyvben a spenótos gombócra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?