r
Nosalty Logó

Spenótos tonhaltorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Spenótos tonhaltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6127.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2884 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    407 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2424 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    5498 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    9627 micro
Összesen 3450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2030 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A spenótot jól kinyomkodjuk, és összeturmixoljuk.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük..
  3. Hozzáadjuk a spenótot, tojássárgáját, vajat, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tésztává gyúrjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Akár előző nap is elkészíthetjük a tésztát.
  5. A töltelékhez felaprítjuk az olajbogyót. Apróra vágjuk a fokhagymát és félkarikára a vöröshagymát.
  6. Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot is.
  7. Majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az oregánót és végül a lecsepegtetett tonhalat és olajbogyót.
  8. Addig főzzük, míg az összes leve elpárolog. (kb. 10 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A tészta háromnegyedét kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük.
  10. Villával megszurkáljuk, és 10 perc alatt elősütjük 200 fokos sütőben.
  11. Ráhalmozzuk a kihűlt tölteléket, és befedjük a maradék kinyújtott tésztával.
  12. Jól rányomkodjuk a tésztát a széleknél, és további 30 percig sütjük 180 fokon.
  13. Teljesen hagyjuk kihűlni a tortánkat.
  14. A 6 dkg szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk a sóval és az oregánóval.
  15. Habzsákba (ennek híján egy nylonzacskóba) töltjük a vajat, és rozettákat nyomunk minden szeletre.
  16. Retekszeletekkel díszítjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4289
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

Vendégváráshoz, hidegtálakhoz vagy akár önálló vacsoraként is megállja a helyét egy tál saláta kíséretében. Egy könnyű olasz vörösbor a pohárba, és máris kész a mediterrán hangulat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos tonhaltorta
Gubigabi 20 recept

Ez az, amit nem lehet megunni... Ugyanis mi nagyon szeretjük a spenótot, és nagyon szeretném megszerettetni másokkal is. Ez a csodás halas torta remélem elnyeri a szkeptikusok tetszését is. A receptre a Mester Kukta egy régi számában akadtam, és íme az eredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?